Handleiding

Insectenhor monteren

Insectenhor monteren

Insecten moet buiten blijven! Lees hoe je zelf een insectenhor monteert. Met een hoogwaardige insectenhor van HORNBACH blijven ongewenste insecten evenals pollen buiten.

Insecten moet buiten blijven! Daarom leggen wij uit hoe je zelf een insectenhor monteert, en wat je ervoor nodig hebt. Met een hoogwaardige insectenhor van HORNBACH blijven alle ongewenste insecten evenals pollen buiten.

Dit heb je nodig voor je project

Stap-voor-stap

01

Het klemframe is een eenvoudige en effectieve bescherming tegen insecten voor het raam. Daarvoor meet je de raamopening en het raamkozijn aan de hand van het bestelformulier op. Belangrijk daarbij is de breedte en hoogte van het raamkozijn. Vervolgens meet je de dikte van het raamkozijn voor de ophangveren. Als aansluitlijst voor het klemframe aan de buitenkant van het raam zijn aan elke kant 2 cm in de breedte en 2,5 cm in de hoogte nodig.

 Stap 1 . Insectenhor monteren . HORNBACH
02

Alle benodigde maten worden op het bestelformulier ingevuld. Alleen bij nauwkeurig opmeten is het maken van een precies passend klemframe mogelijk. Daarna bestel je het klemframe.

 Stap 2 . Insectenhor monteren . HORNBACH
03

Het klemframe wordt nu zonder gereedschap gemonteerd. Daarvoor breng je het gewoon door de raamopening voor het raamkozijn. Houd het hor zo dat de ophangveren naar binnen wijzen.

 Stap 3 . Insectenhor monteren . HORNBACH
04

Het frame kan gemakkelijk aan de vierkante ogen aan de zijkanten worden vastgehouden en tegen het raam worden aangetrokken.

 Stap 4 . Insectenhor monteren . HORNBACH
05

Het klemframe eerst boven in het raamkozijn inklemmen. Je zult zien dat de lange veren bovenaan zitten.

 Stap 5 . Insectenhor monteren . HORNBACH
06

Vervolgens het klemframe naar beneden schuiven en met de onderste ophangveren in het raamkozijn klemmen.

 Stap 6 . Insectenhor monteren . HORNBACH
07

Het raam kan geopend en gesloten worden, terwijl het klemframe vast staat. Het hor kan op elk moment weer worden verwijderd.

 Stap 7 . Insectenhor monteren . HORNBACH

Projecten die ook interessant kunnen zijn