0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
Hornbach Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 765 - 78 90 - 00
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 12:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 02-10-22 om 21:41 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.

Goed snoeien! Bomen deskundig snoeien is geen moeilijke klus als je je aan de regels houdt. Wij laten je zien waar je bij het snoeien van je struiken en bomen op moet letten, zodat je tuin in het volgende jaar weer sterk groeit en bloeit.

Regels bij het snoeien in een overzicht

  Regels bij het snoeien van fruitbomen Regels bij het snoeien van buxus
Nauwkeurigheid Let er bij het snoeien op dat de natuurlijke groeivorm van de boom of plant intact blijft. De elegante werking van buxus kan zich alleen ontvouwen als er uiterst nauwkeurig werd gesnoeid.
Exacte zijden/kanten   Snoei grotere, hoge hagen lichtjes in een trapeziumvorm; zo verzeker je dat de basis altijd voldoende licht krijgt.
Stap voor stap Hoe drastischer een plant gesnoeid wordt, hoe sterker hij daarna weer uitloopt. Let er bij het snoeien altijd op dat je de buitenste knoppen snoeit. Ongeacht welke vorm je kiest, ga bij het snoeien altijd voorzichtig en zorgvuldig te werk. Bekijk je werk steeds opnieuw en corrigeer oneffenheden.
Snoeisoorten Snoei bij aanplant: voordat ze geplant worden, krijgen de fruitbomen door deze snoei een basisstructuur. Een kroon die lucht en licht goed doorlaat, bevordert de bloei en de hoeveelheid vruchten.  
Onderhoudssnoei Deze is bedoeld om bomen en struiken hun groei en bloeikracht te laten behouden. Het oude hout wordt gesnoeid.  
Snoeitijden Tijdens de opkweekfase in de eerste drie jaar moeten de bomen een keer per jaar worden gesnoeid. De beste tijden om te snoeien liggen in de maanden van maart tot augustus – bedekt, regenachtig weer is voordelig, omdat bij sterke zon de snoeiplaatsen gemakkelijk bruin worden. Hoe vaker je buxus snoeit, des te vaster en dichter zijn structuur wordt. Wij hebben speciale buxusscharen in ons assortiment.

Tip

Gebruik alleen scherp gereedschap dat de scheuten en bladeren niet beschadigt. Zelfgemaakte mallen van karton of draad zijn zeer handig als sjabloon.

Projecten die ook interessant kunnen zijn

naar boven
HORNBACH