0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 23-09-23 om 00:00 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

Behangsoorten vergelijken

Behangsoorten vergelijken

De grote diversiteit aan behang maakt een koopbeslissing niet bepaald eenvoudig. Er zijn echter grote verschillen ten aanzien van de prijs en de verwerking van de verschillende behangsoorten. Wij hebben de eigenschappen van de gangbare behangsoorten voor je op een rijtje gezet.

De grote diversiteit aan behang maakt een koopbeslissing niet bepaald eenvoudig. Er zijn echter grote verschillen ten aanzien van de prijs en de verwerking van de verschillende behangsoorten. Wij hebben de eigenschappen van de gangbare behangsoorten voor je op een rijtje gezet.

Vliesbehang

Vliesbehang is de grootste categorie onder de aangeboden behangsoorten. Effecten die tot nu alleen met behulp van ingewikkelde technieken mogelijk waren, kunnen nu met de verkrijgbare patronen van dit hoogwaardige behang snel en eenvoudig worden bereikt. Het behang kan direct tegen de muur worden geplakt en hoeft niet eerst op maat te worden geknipt.

BEHANGSOORT BIJZONDERE EIGENSCHAPPEN VERWERKING
Vliesbehang of vliesvezelbehang

Modern, glad, scheurvast vezelmateriaal, maatstabiel, dat betekent het rekt niet uit en krimpt niet; zeer sterk in natte toestand, in een overschilderbare of een kant-en-klaar gedecoreerde uitvoering leverbaar: verkrijgbaar in allerlei dessins, kleuren, structuren en patronen.

Heel eenvoudig te verwerken, omdat de lijm op de ondergrond in plaats van op het behang wordt aangebracht (muurlijmtechniek), zeer geschikt voor beginners.


Papierbehang

Papierbehang wordt aan de voorzijde kleurig bedrukt en vaak ook nog voorzien van een lichte structuur. Er zijn allerlei patronen en decors beschikbaar voor vrijwel elke vormgeving.

BEHANGSOORT BIJZONDERE EIGENSCHAPPEN VERWERKING
Papier Bestaat uit twee lagen, waarvan de bovenste, bedrukte laag in meer of mindere mate lichtbestendig is. Gemakkelijk aan te brengen, beginnersvriendelijk.
Reliëfpapier Twee op elkaar gelijmde papierbanen worden nat met papierwalsen bewerkt, daardoor is het reliëfpatroon stevig en duurzaam. Overschilderbaar.

Gemakkelijk aan te brengen.


Profielbehang

Het reliëfachtige oppervlak van profielbehang wordt komt door middel van een omslachtig zeefdrukproces tot stand. Hierdoor ontstaat een licht-schaduw-effect. Patronen en structuren krijgen een ruimtelijke dimensie.

BEHANGSOORT BIJZONDERE EIGENSCHAPPEN VERWERKING
Profiel- of structuurvinyl

Met driedimensionaal, reliëfachtig oppervlaktepatroon, net zo robuust als raufaserbehang, zeer ademend, zeer lichtbestendig, moeilijk ontvlambaar, schimmelafstotend, niet goedkoop.

Oppervlakte is bestand tegen een enigszins hardhandige werkwijze:
alleszins beginnersvriendelijk.

Textielbehang

Op papier- of vliesbehang wordt textiel gelijmd.

BEHANGSOORT BIJZONDERE EIGENSCHAPPEN VERWERKING
Textiel Textiel op een ondergrond van papier, zeer gevoelig, zorgt voor een gezellige sfeer.

Moet lang inweken, heel moeilijk aan te brengen, zeer kwetsbaar oppervlak, alleen geschikt voor ervaren behangers.


Speciaal behang

Speciaal behang, zoals bijvoorbeeld kunststofbehang, metaalbehang, behang van natuurlijke materialen, veloursbehang en fotobehang zijn geschikt voor speciale effecten.

BEHANGSOORT BIJZONDERE EIGENSCHAPPEN VERWERKING
Vinyl/PVC

Gemakkelijk in het onderhoud, afwasbaar, moeilijk ontvlambaar, niet ademend, splijtbaar aftrekbaar.

Bijna niet kapot te krijgen, plakselvlekken kunnen worden afgewassen, uitermate beginnersvriendelijk.
Metaal Metaalcoating op een drager van papier, exclusieve optische effecten, erg duur.

Ieder foutje is zichtbaar, alleen voor gevorderden.
Fotobehang Meestal papierbehang met fotografische, fantasie- of fotorealistische motieven.

Exact aansluitende randen en planning van de ruimteïndeling zijn belangrijk.
Velours Met textielvlokken bedekt zwaar papierbehang, fluweelachtige uitstraling, uiterst kwetsbaar.

Alleen voor gevorderden: risico van platdrukken van het oppervlak en lijmvlekken.
Glasvezelbehang Bestaat uit bij 1400°C getrokken glasvezels, die worden verwerkt tot een weefsel. Extreem duurzaam en robuust, niet brandbaar, overschilderbaar, ongevoelig voor vocht, ademend.

Heel eenvoudig te verwerken, omdat lijm op de muur wordt aangebracht en het behang praktisch onverwoestbaar is. Heel beginnersvriendelijk.


Behangpictogrammen

Uniforme behangpictogrammen maken het vergelijken van verschillende soorten behang gemakkelijker. Maar wat betekenen die pictogrammen precies?
Wat is het verschil tussen waterbestendig en wasbestendig? Hoe wordt het behang verwerkt? En hoe gemakkelijk kan het behang weer worden verwijderd?

Afwasbaar behang

Behang is ondertussen ook heel geschikt voor gebruik in woonruimtes die niet klinisch schoon zijn. Of een behang afwasbaar en waterbestendig is, kun je zien aan het betreffende behangpictogram. Zo zijn bijzonder robuuste behangsoorten heel schuurbestendig. Dat betekent, dat in water oplosbaar vuil met een spons of een zachte borstel en een beetje zeep of schuurmiddel verwijderd kan worden.

Behang voor vochtige ruimtes

Behang in de keuken of de badkamer? Geen probleem! Alle behangen met het pictogram schuurbestendig of zeer schuurbestendig zijn geschikt als betrouwbaar en duurzaam behang voor badkamer, keuken of toilet. Vooral vliesbehang doet het goed in dit opzicht. Dat is bovendien water- en waterdampbestendig en is daarom ideaal voor vochtige ruimtes zoals de badkamer en de keuken.

Behang dat minder goed bestand is kan worden verzegeld met een kunststofdispersie. Door deze zogenaamde behanghuid krijgt het behang een zijdeachtig glanzende look en kan het ook worden afgewassen. Belangrijk bij behang in alle ruimtes, met name in vochtige ruimtes, is het gebruik van het juiste behangplaksel. Gebruik dus altijd het juiste behang met het juiste plaksel voor de juiste ruimte!

Projecten die ook interessant zijn

naar boven