0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
Hornbach Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 12:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 07-12-22 om 14:17 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.

Een natuurlijk tuinscherm! Ook klimplantsystemen kunnen als optische afscheiding, begrenzing of bescherming tegen inkijk worden geplaatst. Een klassiek klimplantsysteem is bijvoorbeeld de pergola met enkele dwarsbalk. Dit is een absolute allrounder in de tuin- en landschapsarchitectuur.

De allrounder onder de sierschuttingen

Alles over pergola's | HORNBACH

Er zijn ontelbare uitvoeringen van de pergola. Tevens bieden dit soort afscheidingen veelzijdige toepassingsmogelijkheden.

  • De diverse klimplanten als rozen of appelbomen kunnen zich aan de pergola hechten, hetgeen een natuurlijke maar ook sprookjesachtige uitstraling kan hebben. Maar dat is nog niet alles wat een pergola te bieden heeft! In koninklijke tuinen vind je deze afscheidingen bijvoorbeeld vaak als sierobjecten langs de paden.
  • Tevens kun je pergola’s als scheidingsobject gebruiken, waarmee twee verschillende gedeelten van een tuin van elkaar worden gescheiden, bijvoorbeeld de groentetuin van het gazon.
  • Met behulp van een zonnescherm of in combinatie met verplaatsbare schuttingelementen is de pergola een ideale bescherming tegen inkijk en wind en kan hij tevens voor schaduw zorgen.
  • De pergola kan worden gebruikt om een houten terras af te sluiten of kan als deel van een carport een scheiding vormen tussen tuin en oprit.
  • Met een pergola met dubbele dwarsbalken kunnen ingangen, terrassen, tuinpaden of opritten worden voorzien van een dak. Bovendien is een carport niets meer dan een pergola met dubbele dwarsbalken boven een oprit.

Projecten die ook interessant kunnen zijn

naar boven
HORNBACH