Door drukte kan de bezorging langer duren. Reserveren en afhalen blijft mogelijk. Meer informatie.

0 Verlanglijst 0 Winkelwagen

Recycle jouw e-waste bij HORNBACH

WeCycle Recyclen . HORNBACH

De vooruitzichten voor onze planeet zijn niet altijd om over naar huis te schrijven, om het maar eventjes subtiel uit te drukken. Maar wij zijn ervan overtuigd: Iedereen kan iets doen. En hoe te gek zou het zijn als we sámen echt impact kunnen maken? Als we sámen bouwen aan een duurzame toekomst? Door samen te recyclen!

Leestijd 1 min.

Moet jij je schuur niet eens opruimen?

Iedereen kan iets doen voor het milieu, daar zijn we van overtuigd. En hoe te gek zou het zijn als we sámen echt impact kunnen maken? Als we sámen bouwen aan een duurzame toekomst? Door samen te recyclen!

Bij HORNBACH kan je in élke vestiging je afgedankte e-waste inleveren.

Wat kan ik inleveren?

Hierbij moet je denken aan:

  • TL-buizen
  • Kleine elektrische apparaten met stekker of batterij
  • Lampen
  • Batterijen
Van de grondstoffen van al dit ‘afval’ worden nieuwe producten gemaakt. Maar liefst 95% van het afval wordt daarvoor hergebruikt. Wie daar voor zorgt? WeCycle; een stichting zonder winstoogmerk waar HORNBACH nauw mee samenwerkt.

HORNBACH partner van WeCycle

In 2018 haalde deze stichting in totaal maar liefst 105,5 miljoen kilo e-waste op. Daarmee werd, hou je vast, 294.000.000 kilo CO2-uitstoot vermeden. En in 2019 haalde deze stichting zelfs 116,2 miljoen kilo e-waste op, een stijging van maar liefst 10,6% t.o.v. 2018. Waardoor er in 2019 382.000.000 kilo CO2 minder uitgestoten is. En dan dacht jij dat je niks kon doen! Ha. Had je dat eens even mis: alle beetjes maken een boel.

Dus: Kijk nog maar eens goed rond op die zolder van je. Duik weer eens in je schuur en lever alles met een stekker, elke batterij, iedere lamp gewoon in bij HORNBACH. De groene bakken bij de ingang zijn niet te missen.

Recyclen doen we samen.

WeCycle recycle straat zonder logo V2
Elektrisch gereedschap kopen? Bestel eenvoudig online! Verlichting kopen? Bestel eenvoudig online!
naar boven

Wij gebruiken cookies om het winkelen bij HORNBACH gemakkelijker te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies. Meer informatie

x