0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 27-02-24 om 11:56 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

Steigers kiezen

Steigers kiezen

Op een steiger kun je probleemloos grote montage- en onderhoudswerkzaamheden uitvoeren! Voor lange en zware werkzaamheden wordt dus aanbevolen een steiger te gebruiken in plaats van een ladder.

Tips voor het kopen van een steiger

Enkele steigers zijn meer geschikt voor binnen, andere hebben juist buiten grotere voordelen. Voordat je tot de koop overgaat moet je overwegen wat de maximale werkhoogte is en of een of twee personen op de steiger gaan werken. De gewenste reikhoogte kan met het type en aantal modules individueel bepaald worden.

Moderne steigers hebben bij een laag totaalgewicht een hoge stabiliteit en kunnen zonder extra gereedschap gemonteerd worden. Transport en opbouw zijn zodoende een stuk gemakkelijker. De framebouwdelen van kleine steigers kunnen zelfs in kleine bestelbusjes getransporteerd worden. Er bestaan vouwframes om gemakkelijk in en uit te klappen, waardoor ze handzaam zijn en door elke deur passen. De meeste steigers zijn verrijdbaar of er zijn wielen als toebehoren verkrijgbaar, zodat de steiger niet bij elke wisseling van locatie gedemonteerd en weer opnieuw gemonteerd hoeft te worden.

Goed uitgerust omhoog

Hier vind je belangrijke informatie over veiligheidsmaatregelen die in acht genomen dienen te worden bij het gebruik van de steiger.

  • Er zijn twee personen nodig voor de op- en afbouw.
  • Er moet gecontroleerd worden of alle benodigde onderdelen en veiligheidsvoorzieningen op de bouwplaats aanwezig zijn.
  • Het werkplatform moet loodrecht staan; de maximale afwijking mag niet meer dan 1% zijn.
  • De zekeringen moeten worden gecontroleerd na de opbouw en de remmen van de wielen, indien aanwezig, moeten vastgezet worden.
  • Doorklimluiken moeten altijd gesloten zijn, behalve bij het doorklimmen.
  • Daarnaast moet de maximaal toelaatbare belasting van de steiger in acht worden genomen.
  • Gereedschappen en andere lasten moeten altijd worden doorgegeven van onder naar boven, om de verschillende niveaus niet te overbelasten.
  • Beschadigde steigeronderdelen moeten onmiddellijk worden vervangen.
  • Staat de steiger buiten of in open gebouwen, dan moet er bij windsnelheden boven 12m/s, bij opkomende storm of bij het einde van de dienst het volgende in acht genomen worden: verrijdbare werkplatformen moeten gedemonteerd worden! Of indien mogelijk naar een tegen de wind beschermde plek gereden worden. Uiteraard dient de steiger te allen tijde tegen omvallen en wegrollen worden beveiligd.

Denk bij het opbouwen altijd aan je veiligheid: steigers mogen niet anders worden geïnstalleerd dan in de instructies van de fabrikant staat beschreven en mogen in geen geval met eigen constructies uitgebreid worden.

naar boven