Opruimen wordt kinderspel met deze kast - hij biedt veel opbergruimte voor al het speelgoed en het is daarnaast hartstikke leuk om bijvoorbeeld dit project samen met je kind in elkaar te zetten. De projecthandleiding hebben wij al voor je uitgewerkt, dus hop aan de slag!

Dit heb je nodig voor je project

Voorbereiding

HORNBACH - Zaagservice

Zaag alle houten delen op maat. De afmetingen vind je hieronder.

Schuur de zaagsneden met schuurpapier met een korrelgrootte van 120. Om splijten van het hout tegen te gaan, is het verstandig om de gaten in de meubelpanelen ook nog even voor te boren.

TIP: de platen kunnen heel nauwkeurig op maat worden gezaagd met de zaagservice in jouw HORNBACH vestiging.

Op maat zagen

Afmetingen

Meubelpanelen

  • 1 x Voetplaat 1962 x 300 x 18 mm
  • 1 x Zijdeel 1681 x 300 x 18 mm
  • 1 x Zijdeel 1662 x 300 x 18 mm
  • 1 x Deksel kort 800 x 300 x 18 mm
  • 1 x Deksel lang 1200 x 300 x 18 mm
  • 3 x Plank kort 762 x 300 x 18 mm
  • 2 x Plank lang 1181 x 300 x 18 mm
  • 3 x Plank ondersteuning 241 x 300 x 18 mm

Printplaat

  • 2 x Achterwand groot 1700 x 400 x 3 mm
  • 2 x Achterwand klein 800 x 600 x 3 mm

Speelgoedkast maken: stap voor stap

01

Eerst moeten alle zichtbare voor- en zijkanten van de kastdelen met fineer worden afgewerkt. Leg alle delen van het raamwerk rechtopstaand op een vlakke ondergrond. Daarbij bevindt het onderste deel van het raamwerk zich tussen de zijdelen. Eén voor één worden de afzonderlijke elementen van de kast in een rechte hoek uitgelijnd en met hoekklemmen vastgezet.

Speelgoedkast maken - stap 1 . HORNBACH
Speelgoedkast maken - stap 1 . HORNBACH
02

Teken de markeringen voor de verbindingen op de zijdelen, het onderste deel van het raamwerk en de dekpanelen. Vervolgens worden ze met 4 verbindingsschroeven (5,7x50 mm) vastgezet. Zorg ervoor, dat de schroeven in het onderste deel van het raamwerk voldoende zijn verzonken, om later de vloer niet te beschadigen.

Speelgoedkast maken - stap 2 . HORNBACH
Speelgoedkast maken - stap 2 . HORNBACH
03

Breng de markeringen voor de steunen op de betreffende legplanken aan. Bevestig eerst 2 steunen aan de boven- en onderkant van de legplank. Daarna wordt de middelste steun van bovenaf aan de tweede legplank gemonteerd. Alle verbindingen worden met 2 verbindingsschroeven (5,7x50 mm) vastgezet. De montage van de planken wordt buiten het raamwerk vastgezet.

Speelgoedkast maken - stap 3 . HORNBACH
Speelgoedkast maken - stap 3 . HORNBACH
04

Teken de markeringen op de zijdelen voor de plankdragers en boor voorzichtig de schroefgaten. Denk eraan dat de plankdragers zich later onder de legplanken bevinden.

Speelgoedkast maken - stap 4 . HORNBACH
Speelgoedkast maken - stap 4 . HORNBACH
05

Breng de plankdragers op de zijdelen aan en pas de legplankconstructie in het raamwerk. Markeer de boorgaten voor de bevestiging van de onderste steun op het onderste deel van het raamwerk. Bevestig de steun met 2 verbindingsschroeven van onderaf aan het raamwerk.

Speelgoedkast maken - stap 5 . HORNBACH
Speelgoedkast maken - stap 5 . HORNBACH
06

Monteer de achterwanden met spijkers vast aan het raamwerk en lijn de kast, indien nodig, in een rechte hoek uit. Zet de kast voorzichtig rechtop en markeer de boorgaten voor de overige legplanken. Breng de boorgaten aan en zet de plankdragers en de legplanken erin. Schroef de steun met 2 schroeven aan het extra stuk plank. Wanneer je geen verplaatsbare boekensteun nodig hebt, moet de steun aan de legplank en het dekpaneel van onder/boven met 2 schroeven worden vastgezet.

Speelgoedkast maken - stap 6 . HORNBACH
Speelgoedkast maken - stap 6 . HORNBACH
07

Wij raden aan om de kast aan de muur vast te schroeven, zodat hij veilig blijft staan. Klaar!

Speelgoedkast maken - stap 7 . HORNBACH
Speelgoedkast maken - stap 7 . HORNBACH
Speelgoedkast maken . HORNBACH

Projecten die interessant kunnen