Gietvloer woonkamer
Een cementgebonden gietvloer in de woonkamer is een stijlvolle keuze voor wie houdt van een robuuste uitstraling. Dankzij de betonlook past deze vloer perfect in industriële en moderne interieurs. De vloer is naadloos en onderhoudsvriendelijk. Onze
Gietvloer badkamer
Een cementgebonden gietvloer is minder geschikt voor in de badkamer, met name in natte zones zoals de douche. Door de open structuur van het cement kan deze vloer vocht opnemen, wat het risico op vlekken en lekkages vergroot.
Wil je een waterdichte gietvloer voor de badkamer, dan zijn PU of epoxy gietvloeren betere keuzes. Deze zijn naadloos, vloeistofdicht en bestand tegen langdurige blootstelling aan water. Je kan natuurlijk ook kiezen voor

Gietvloer keuken
Een cementgebonden gietvloer in de keuken is een praktische keuze. Dankzij de naadloze afwerking is deze vloer makkelijk schoon te houden, wat ideaal is in een ruimte waar gemorst wordt met water, vet of etensresten. De betonlook past goed bij strakke designkeukens, maar ook perfect bij landelijke keukens. Let er wel op dat een cementgebonden gietvloer iets gevoeliger is voor scheurtjes en niet volledig waterdicht is zoals een PU- of epoxyvloer.
Gietvloer zelf leggen
Onze cementgebonden gietvloeren van FloorDesign zijn er voor Doeners zoals jij! Zo breng je FloorDesign in één laag aan op de ondergrond (droge, schone, vet- en vuilvrije zand-cementdekvloer):
1. Repareer eerst gaten en scheuren met een cementbasis.
2. Strijk de ondervloer met een vachtroller voor met
3. Meng
4. Voeg
5. Breng het mengsel aan op de ondergrond, start in een hoek.
6. Verdeel de massa met een spaan.
7. Ventileer de ruimte, maar voorkom tocht.
8. Breng na 24 uur
9. Breng daarna
10. Laat de vloer uitharden.*
11. Onderhoud de gietvloer door deze regelmatig te reinigen met
*Na ongeveer 24 uur is 80% van de lak uitgehard, wat betekent dat de vloer voorzichtig beloopbaar is. Voor een optimale bescherming is het essentieel om de vloer minimaal 7 dagen te laten uitharden. Pas daarna is de toplaag volledig chemisch en mechanisch resistent. Tijdens deze uithardingsperiode is het belangrijk om de vloer niet bloot te stellen aan vuil, vocht of zware belasting.
Gietvloer inspiratie
Gietvloer met vloerverwarming
Een cementgebonden gietvloer in combinatie met vloerverwarming is een ideale keuze! Deze vloer geleidt warmte uitstekend en zorgt voor een aangename, gelijkmatige temperatuur in huis. Doordat de cementgebonden gietvloer naadloos is en maar enkele millimeters dik, sluit hij perfect aan op de vloerverwarming en warmt hij snel op.
Voor- en nadelen van een cementgebonden gietvloer
- Stoere betonlook
- Naadloos, dus eenvoudig schoon te houden
- Dunne opbouw van 3 - 4 mm
- Vuilafstotend
- Te combineren met vloerverwarming
- Heeft tijd nodig om uit te harden
- Niet volledig waterdicht
- Kans op scheurtjes en krassen
- Koud zonder vloerverwarming