0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 28-11-23 om 17:10 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

Gatenzagen kiezen

Gatenzagen kiezen

Gaten zagen in plaats van boren is nog nooit zo makkelijke geweest met de juiste gatenzaag. Zaag mooi ronde gaten in verschillende materialen met de gewenste diameter. Lees hier welke gatenzagen geschikt zijn voor welke toepassing en hoe je nog efficiënter en sneller gaten kunt zagen. Aan de slag!

Voor elk project

Gatenzagen zijn ideaal als je mooie ronde gaten in verschillende soorten materialen wilt zagen voor bijvoorbeeld stopcontacten. Daarvoor heb je geen zware machine nodig – een accuschroefmachine of boormachine is voldoende. Hierop wordt de voor het juiste materiaal geschikte gatenzaag gestoken. Dit kan heel gemakkelijk en snel met een adaptersysteem, gereedschapsloos of met behulp van snelwisselinzetstukken.

Gatenzagen zijn er trouwens niet alleen voor het bewerken van hout, kunststof of metaal. Met het juiste model komen ze ook probleemloos door hardere materialen, zoals metselwerk, tegels en beton.

Belangrijk is dat je van tevoren weet welk materiaal er bewerkt moet worden, zodat je de juiste gatenzaag kunt kiezen. Let er bovendien op dat de gatenzaag geschikt is voor de benodigde diameter van de gaten. Bekijk hieronder de toepassingsgebieden en leef je uit!

Voor elk project

Voor elke toepassing

Voordat je zomaar gatenzagen op je boormachine steekt, is het handig om te weten dat verschillende ondergronden verschillende gatenzagen vereisen. Waar wil je het gat in zagen? In hout, metaal, keramiek, beton, metselwerk of in verschillende materialen? Op basis hiervan kies je de juiste gatenzaag.

Toepassing gatenzagen 970x598

Gatenzagen voor Hout

Gatenzagen voor hout zijn geschikt voor:

 • zachthout, meubelplaten, hardhout
 • MDF, spaanplaat, triplex, constructiehout
 • multiplexplaten, laminaat
 • keukenwerkbladen, gipsplaten
 • kunststof

Met de gatenzagen Wood & Metal Deep Cut van Bosch kan zelfs in één keer door 60 mm dik hout gezaagd worden. Deze zijn er in verschillende diameters.

Gatenzagen voor Hout

Gatenzagen voor Metaal

Gatenzagen voor metaal zijn geschikt voor:

 • plaatstaal
 • staal
 • aluminium

Wij raden aan om bij deze gatenzagen snijolie te gebruiken. Zorg bij de bewerking van staal voor een laag toerental.

Dankzij de uitwerpveer kan met de gatenzagen van Bosch de boorkern eenvoudig eruit gehaald worden. Dat gaat snel en het lastige eruit friemelen met een schroevendraaier is daarmee verleden tijd.

Gatenzagen voor Metaal

Gatenzagen voor Keramiek

Gatenzagen voor keramiek zijn geschikt voor:

 • keramische tegels
 • vloer- of wandtegels

Gatenzagen voor keramiek worden ook wel boorkronen genoemd. De diamantbezetting zorgt voor een uitstekende standtijd, zodat het zagen in alle soorten en dikten mogelijk is.

Dankzij de speciale gaten aan de zijkant kunnen kernstukken gemakkelijk verwijderd worden. Werk bij gatenzagen voor keramiek altijd met waterkoeling.

Naast de klassieke gatenzagen voor accuschroefmachines zijn er ook gatenzagen/boorkronen voor keramiek voor haakse slijpers.

Gatenzaag voor Keramiek

Gatenzagen voor Beton

Gatenzagen voor beton zijn geschikt voor:

 • lichtgewicht stenen, cellenbeton, bakstenen, eterniet, houtwol
 • gangbare betonsoorten

Gatenzagen voor beton worden ook wel boorkronen genoemd. Let er vooral bij gebruik bij beton op dat de gatenzagen/boorkronen daarvoor geschikt zijn.

Gatenzagen voor metselwerk en andere lichte steenmaterialen zijn niet geschikt voor beton. Als je met de slagfunctie gaten wilt boren, moet je er tevens op letten dat de gatenzaag/boorkroon ook slagbestendig is.

Gatenzaag voor Beton

Gatenzagen voor Metselwerk

Gatenzagen voor metselwerk zijn geschikt voor:

 • lichtgewicht stenen, cellenbeton, bakstenen, eterniet, houtwol
 • metselwerk en andere lichte steenmaterialen

Let op: gatenzagen voor metselwerk en andere lichte steenmaterialen zijn niet geschikt voor beton.

Gatenzagen voor Metselwerk

Gatenzagen Universeel

Universele gatenzagen zijn geschikt voor:

 • zachthout, meubelplaten, hardhout, mdf, spaanplaat, triplex, constructiehout
 • multiplexplaten, keukenwerkbladen, laminaat
 • kunststof, gipskarton/Fermacell, cementgebonden vezelplaten
 • baksteen, cellenbeton

Met de gatenzagen van Bosch schiet je dankzij de robuuste hardmetalen tanden lekker snel op. Kies bij de gatenzagen uit verschillende diameters.

Gatenzagen Universeel

Het Power Change-adaptersysteem van Bosch

De tijd waarin je nog een inbussleutel nodig had om van gatenzaag te wisselen, is voorbij. Met het Power Change-adaptersysteem van Bosch werk je nu sneller, efficiënter en vooral zonder gereedschap.

Alles wat je nodig hebt is een accuschroefmachine of een boormachine met een zeskant- of SDS-plus gereedschapshouder, de Bosch Power Change-adapter en de passende centreerboor en gewenste gatenzaag. Steek de delen gewoon op elkaar en je bent klaar om aan de slag te gaan!

Power Change adaptersysteem van Bosch

Projecten die ook interessant kunnen zijn

naar boven