0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 28-02-24 om 01:31 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

Nederland: "liever een kunstkerstboom dan een echte"

Nederland: "liever een kunstkerstboom dan een echte"

Het is december: de magische wintermaand! En dan komt Kerst er weer aan; een traditie. Maar elke familie geeft vaak z’n eigen invulling aan de donkere dagen. Hoe viert Nederland Kerst? HORNBACH zocht het voor je uit!

Het is december. De magische wintermaand! En je weet wat dat betekent: de kerstversiering mag van zolder worden gehaald en de kerstverlichting mag in de boom worden gehangen. Kerst is traditie. Maar elke familie geeft vaak z’n eigen invulling aan de donkere dagen. Hoe viert Nederland Kerst? HORNBACH zocht het voor je uit!

Kunstkerstboom: gemakkelijk en stijlvol

Kerstboom onderzoek . HORNBACH

Wat voor kerstboom kies jij?

De meerderheid van de Nederlanders kiest dit jaar voor een kunstkerstboom. Namelijk bijna 45%, zo blijkt uit het onderzoek van HORNBACH. Een echte kerstboom wordt door 39% in de woonkamer geplaatst. Voor het eerst is de kunstkerstboom populairder dan de klassieke naaldboom. De overige 16% zet geen kerstboom neer, of maakt er zelf één.

Kerstboomsoort verdeling Nederland . HORNBACH

Verschillen per provincie

De kunstkerstboom wordt populairder, maar in sommige provincies blijft de dennenboom het meest populair. Nederlanders in de provincies Flevoland, Groningen, Noord-Holland en Zuid-Holland kiezen voor de traditionele echte kerstboom. Drenthe blijft verdeeld. Daar is het 50/50 voor de echte kerstboom en de kunstkerstboom. In de overige provincies, Friesland, Gelderland, Limburg, Noord-Brabant, Overijssel, Utrecht en Zeeland, is de kunstkerstboom favoriet.

Doe mij maar een kunstkerstboom, lekker makkelijk!
44,4% van Nederland

De kunstkerstboom is al jaren populairder aan het worden. Wanneer zou die de echte kerstboom voorbijstreven? Vorig jaar werd de dennenboom op een naald na online meer verkocht dan de kunstkerstboom. Terwijl de verkoop van kunstkerstbomen bij HORNBACH online nu in week 47 al met dubbele cijfers gegroeid is vergeleken met vorig jaar!

Duurzaamheid met een kunstkerstboom

De kerstgedachte ‘rekening houden met elkaar, maar ook met de natuur om ons heen’ kun je in de praktijk toepassen door een kunstkerstboom te kopen. Een kunstkerstboom kan namelijk bijdragen aan een beter milieu! Hoe dat kan? Een goede kunstkerstboom gaat vaak meer dan 10 jaar mee. Door deze langere levensduur compenseert de kunstkerstboom de milieubelasting die de boom tijdens de productie heeft opgelopen, volgens MilieuCentraal. Hierdoor kan een kunstkerstboom duurzamer zijn dan een echte kerstboom, die ieder jaar opnieuw gekocht moet worden. Een echte boom moet namelijk geteeld en vervoerd worden. Met een kunstkerstboom ben je op de lange termijn voordeliger uit! Je betaalt namelijk eenmalig tussen de 50 en 150 euro, in plaats van 20-40 euro per jaar.

Kerstmis in Nederland

Kerstmis in Nederland . HORNBACH

Kerstbudget van de Nederlander

Gemiddeld wordt door Nederlanders online 35 euro uitgegeven aan kerstversiering. Het kerstbudget verschilt wel per provincie.

Bijna 20% van de Nederlanders geeft 10 euro of minder uit aan kerstversiering. Bij ongeveer 27% ligt dit bedrag tussen de 10 en de 20 euro. Een meerderheid van 38% geeft tussen de 20 en 50 euro uit aan kerstversiering. Bij 11% van de Nederlanders schommelen de uitgaven voor kerstversiering tussen de 50 en 100 euro en slechts 5% van de Nederlanders geeft meer van 100 euro uit aan kerstversiering.

Gemiddelde uitgaven Nederland aan kerstversiering . HORNBACH
De meeste Nederlanders geven gemiddeld 35 euro aan kerstdecoratie uit
Hornbach Nederland

Kerstbudget per provincie

Het budget per provincie is gemiddeld tussen de 20 en 50 euro. Opvallend: in Overijssel zijn ze niet zo dol op kerstversiering. Daar geven ze tussen de 0-10 euro uit. Gevolgd door Flevoland, Friesland en Zeeland, die gemiddeld 10 tot 20 euro uitgeven.

Uitgaven kerstdecoraties Nederland

Ontdek meer!

naar boven