0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 28-11-23 om 17:04 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

Breng leven in je tuin.

Breng leven in je tuin.

We hoeven er niet omheen te draaien. Het is hoog tijd voor wat leven in de brouwerij. Tenminste… Als de natuur de kans krijgt. Tegel niet die hele tuin vol met beton, maar zorg dat de bloemetjes en bijtjes genoeg ‘speelruimte’ hebben. Als je snapt wat wij bedoelen..

We hoeven er niet omheen te draaien. Het is hoog tijd voor wat leven in de brouwerij. Tenminste… Als de natuur de kans krijgt. Tegel niet die hele tuin vol met beton, maar zorg dat de bloemetjes en bijtjes genoeg ‘speelruimte’ hebben. Als je snapt wat wij bedoelen..

Voor een flink potje ‘gezelligheid’ hebben ze jóu nodig. Maar dat kun jij. Met je blote handen. Het is eigenlijk heel simpel… Kriebelend gras, weelderige struiken, zoete bloemen. Verwen ze lekker! Maar bovenal: geniet er zelf ook een beetje van. Verzorg en onderhoud, bemest en knip bij. Creëer de perfecte leefomgeving voor jouzelf én al die insecten. Man, wat zullen ze genieten. En jij ook. Want die tuin van je wordt zo een stuk spannender. Heerlijk toch?

Dus steek je handen uit de mouwen, laat die groene vingers wapperen en zorg voor biodiversiteit in je tuin! Bio-wat? Biodiversiteit! Hoe groter de diversiteit aan insecten in je tuin, hoe gezonder onze planeet. Omarm de natuur en geef de dierenliefde haar welverdiende kans!

We laten je zien wat mogelijk is.

Tuinplattegrond Breng leven in je tuin . HORNBACH

1. Plaats een pergola

Niet alleen koel voor op het terras en een beschut onderkomen voor insecten, maar ook een optimaal klimrek voor planten. En wist je dat de meeste klimplanten bijen aantrekken? Bekijk onze adviespagina voor meer informatie over het plaatsen van een pergola.

2. Maak een booghaag met zitje

Een blikvanger voor in je tuin en een schuilplek voor insecten. En wanneer je hierbij gebruik maakt van een haagbeuk, maak je de kever extra gelukkig. Volwassen kevers voeden zich namelijk met de bladeren en de bloemen. De haagbeuk speelt daarnaast een grote rol in de voortplanting van de kever. Bekijk hier (PDF, 685 KB) ons stappenplan en maak zelf een booghaag.

3. Bouw een slakkenbarrière

Slakken maken deel uit van het ecosysteem van je tuin. Hartstikke fijn die opruimers in je tuin, maar je groenten of verse tuinkruiden mogen niet het slachtoffer worden van hongerige slakken. Bouw een slakkenbarrière volgens ons stappenplan (PDF, 386 KB) om slakken uit de buurt van jouw planten te houden.

4. Maak een minivijver

Een vijver geeft je tuin iets bijzonders. Voor vele kleine en grote levende wezens is het hun thuis. Als je geen ruimte hebt voor een grote vijver, is een minivijver wellicht wat voor in jouw tuin. Met ons stappenplan (PDF, 687 KB) heb jij dat zo voor elkaar. En door het toevoegen van waterplanten, trek je met een beetje geluk libellen aan in jouw minivijver.

5. Recycle je tuinafval en maak compost

Op de compost is het einde ook een begin. Verander bladeren, grasresten of plantaardig afval in compost – natuurlijke voeding voor zowel insecten als planten. Advies nodig over juist composteren? Lees het hier.

6. Plant fruitbomen

Plant fruitbomen en geniet van vitamine bommen uit eigen tuin! Wist je dat hommels en bijen bij bepaalde bomen ontzettend belangrijk zijn bij de bevruchting? Lees er meer over op onze adviespagina fruitbomen planten.

7. Maak een miniplantentuin

Als er in de tuin weinig ruimte is omdat je misschien in de stad woont, kun je altijd nog een miniatuur plantentuin bouwen. Zo kun je zelfs bij beperkte ruimte een steentje bijdragen aan biodiversiteit. Wij vertellen je hier (PDF, 427 KB) hoe jij je eigen miniplantentuin kunt maken.

8. Verbouw groenten

Een eigen moestuin is niet alleen super gezond en trendy, het is vooral ook nog eens goed voor het milieu! Daarnaast smaken groentes uit je eigen tuin een stuk lekkerder dan uit de winkel. Ga aan de slag en leg je eigen moestuin aan.

9. Gebruik regenwater

Sommigen dansen in de regen, jij verzamelt het! Bekijk onze adviespagina voor tips over het opvangen en gebruiken van regenwater.

Biodiversiteit in je tuin . HORNBACH

Wees ervan bewust dat iedereen in en rondom het huis altijd zelf de keuze heeft hoe en welke producten worden gebruikt.

HORNBACH is zich bewust van de verantwoordelijkheid die zo’n groot assortiment met zich meebrengt. We weten dat we artikelen aanbieden die weliswaar noodzakelijk zijn voor een project, maar tegelijkertijd ook een belasting voor het milieu kunnen vormen.

Met veel milieuvriendelijke producten willen we echter alternatieven aanbieden en laten zien wat er allemaal mogelijk is bij HORNBACH. We werken hard aan de verdere ontwikkeling van ons assortiment, zo ook op het gebied van duurzaamheid.

naar boven