0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 22-09-23 om 23:02 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

Breng leven in je tuin

Breng leven in je tuin

Uniek lesmateriaal over insecten en kleine beestjes voor groep 5 en 6. Een initiatief van Zwijsen, Podium en HORNBACH.

Veel kinderen zijn gefascineerd door insecten en andere kleine beestjes. Ze maken nieuwsgierig. Waar gaan die kleine beestjes naartoe? Wat doen ze eigenlijk? En waarom zijn ze zo belangrijk voor onze natuur? Over insecten vallen veel bijzondere verhalen te vertellen. Over bekende insecten zoals lieveheersbeestjes en vlinders, maar zeker ook voor minder bekende insecten zoals de sluipwesp en de oorworm.

Helaas gaat het niet zo goed met de insecten in ons land. Er zijn steeds minder verschillende soorten insecten en dat is zorgwekkend. Insecten zijn niet alleen prachtig om naar te kijken, het zijn ook hele nuttige beestjes. Dat geld ook voor andere kleine beestjes. Bovendien biedt de aanwezigheid van veel verschillende soorten insecten in een gebied bescherming tegen plagen. Gelukkig kan iedereen met kleine ingrepen in de directe omgeving de insecten en andere kleine beestjes helpen.

Samen met Podium en Uitgeverij Zwijsen hebben wij de handen ineengeslagen om de insecten en kleine beestjes te helpen. Met het gratis educatieproject ‘Breng leven in je tuin’ ontdekken leerlingen van groep 5 en 6 waarom deze dieren zo belangrijk zijn en hoe ze insecten en andere kleine beestjes kunnen helpen.

Dagpauwoog . HORNBACH
  • 
				Kruisspin . HORNBACH
  • 
				Pissebed . HORNBACH
  • 
				Sluipwesp . HORNBACH
  • 
				Libelle . HORNBACH

Maak een insectenhotel

Maak thuis of in de klas een insectenhotel. Gebruik hiervoor het stappenplan. De materialen die nodig zijn om een insectenhotel te maken zijn verkrijgbaar bij elke HORNBACH-vestiging in Nederland.

Hang het insectenhotel op een plekje in de zon en uit de wind. Kies hiervoor een plek met veel bloemen en minstens een halve meter boven de grond.

Insectenhotel . HORNBACH
Insectenmemory . HORNBACH

Speel insecten-memory!

We hebben een memoryspel ontwikkeld om de insecten en kleine beestjes in jouw tuin te leren kennen. Download het spel en speel het thuis of op school!

Lesmateriaal over insecten en kleine beestjes voor groep 5 en 6

Help ook mee en vertel in de les waarom deze kleine beestjes zo nuttig en bijzonder zijn. Dit gratis lesmateriaal voor groep 5 en 6 bestaat uit een werkblad met informatieblad, memoryspel, handleiding, creatieve doe-opdracht en een buitenactiviteit. Ook krijgen leerlingen tips hoe ze hun eigen tuin, balkon of de schooltuin aantrekkelijk kunnen maken voor insecten.

Wil je zelf aan de slag en een insectenknutsel maken? Bekijk dan deze vlogs met tips en instructies!

Creëer de perfecte leefomgeving voor insecten én jezelf!

Wil je thuis ook meer leven in je tuin brengen? Ga dan aan de slag met deze tips en creëer de perfecte leefomgeving voor de insecten én voor jezelf!

Een initiatief van:

Initiatief HORNBACH Zwijsen Podium
naar boven