0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
Hornbach Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 765 - 78 90 - 00
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 12:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 27-09-22 om 09:26 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.

Vind jouw perfecte bloeiende kamerplant

Kamerplanten kunnen overal! En zo'n mooie plant met bloemen zal elk hoekje mooier maken. Style de planten in jouw huis! Er zijn veel bloemen in soorten en kleuren. Sommigen bloemen bloeien zelfs het hele jaar door! Hier vind je dé bloeiende kamerplant die bij jou past.

Anthurium | Bloeiende kamerplanten kiezen | HORNBACH

Anthurium

Eigenschappen

De Anthurium wordt ook wel flamingoplant genoemd. Oorspronkelijk komt deze bloeiende kamerplant uit het Zuid-Amerikaanse regenwoud en groeit daar in een natte, drassige omgeving. Deze bloeiende kamerplant kan het hele jaar bloeien!

Standplaats & verzorging

Zet de flamingoplant op een warme plek, zonder teveel direct zonlicht. Bij teveel zonlicht worden de bloemen geel, bij te weinig groen! De anthurium heeft veel water nodig. Geef in de zomer 2x per week water en 1x per week speciale voeding. In de winter is hij in rust en is 1x per twee weken water geven voldoende, voeding is niet nodig. Je kunt aan de aarde voelen of deze nog vochtig genoeg is. Zorg dat het niet uitdroogt! Besproei in de winter de plant met een plantenspuit. Verpot de plant in de lente, 1x per twee jaar.

Azalea | Bloeiende kamerplanten kiezen | HORNBACH

Azalea

Eigenschappen

De Azalea is een uitbundig bloeiende kamerplant waar er verschillende soorten en kleuren van zijn. In Japan staat het schenken van de azalea als symbool van geluk! In Nepal is het de nationale bloem.

Standplaats & verzorging

Zet de azalea op een lichte plek, zonder direct zonlicht. Zorg dat je de aarde van deze kamerplant vochtig houdt! Het best geef je afgekoeld, gekookt water, of regenwater. Dit omdat kraanwater teveel kalk kan bevatten! Is de grond te droog, dan kun je het best 1x per week de hele kluit onderdompelen in water en uit laten lekken.

Begonia | Bloeiende kamerplanten kiezen | HORNBACH

Begonia

Eigenschappen

Van de Begonia zijn er verschillende soorten: bloeiende begonia's en bladbegonia's. De bloeiende kamerplant zal uitbundig bloeien, vaak wel 2 maanden lang! Van oorsprong komen begonia's uit vochtige, warme gebieden in een bosrijke omgeving, Zoals Nieuw-Guiniea, zuidelijk Afrika en de Andes.

Standplaats & verzorging

De beste plaats voor deze kamerplant is halfschaduw. Zorg ervoor dat je de grond vochtig houdt! Dit kun je doen door 2x per week water te geven. In de winter moeten begonia's op minstens 10 graden overwinteren en is 1x per week water geven voldoende! Voor meer bloemen verwijder je de uitgebloeide bloempjes.

Bromelia | Bloeiende kamerplanten kiezen | HORNBACH

Bromelia

Eigenschappen

De Bromelia is een kleurrijke, exotische plant. Wist je dat de ananas ook onder de bromelia's valt? De bloeiende kamerplant zal tussen de 3 en 6 maanden bloeien! Daarna is hij uitgebloeid. Er kunnen nieuwe stekjes aan je plant verschijnen, die je zelf kunt opkweken!

Standplaats & verzorging

Zet de bromelia op een lichte plaats, uit de volle zon. Geef de bloeier 2x per week water! Zowel in de kelk van de bloem als een beetje op de aarde. Besproei af en toe met de plantenspuit. Met plantenvoeding wordt de plant sterker en feller van kleur!

Cyclaam | Bloeiende kamerplanten kiezen | HORNBACH

Cyclaam

Eigenschappen

De Cyclaam is een vrolijke kamerplant! Van oorsprong komt de cyclaam uit het Middellandse Zeegebied en is gewend aan een vochtige omgeving. Hij kan het hele jaar bloeien! De plant verzorgt op een natuurlijke wijze de luchtvochtigheid. Hoe droger de lucht in huis, hoe meer de plant gaat 'zweten'.

Standplaats & verzorging

Zet de cyclaam in kamerplantengrond op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht! Ververs de potgrond elk voorjaar. Houdt de grond van de cyclaam altijd vochtig! Dit kun je doen door de kamerplant op een schoteltje te zetten en die te vullen met water. In de winter is dit minder noodzakelijk. Geef de cyclaam 1x per twee weken voeding voor bloeiende planten.

Hortensia | Bloeiende kamerplanten kiezen | HORNBACH

Hortensia

Eigenschappen

De Hortensia is een plant die je vaak buiten ziet. Maar als bloeiende kamerplant zal hij ook uitbundig voor je bloeien! Oorspronkelijk komt de hortensia uit Azië en Zuid-Amerika. De Latijnse naam is Hydrangea.

Standplaats & verzorging

De hortensia plaats je het best op een koele, licht plek met direct zonlicht of halfschaduw. Vanwege hun grote bladeren verliezen ze veel vocht. Geef deze kamerplant dus ruim water, zeker in de zomer! Hortensia's staan graag in een zuurdere grond. Hiervoor is speciale hortensiagrond ontwikkeld. Met hortensiavoeding geeft de bloeiende plant mooiere kleuren en bloemen terug!

Medinilla | Bloeiende kamerplanten kiezen | HORNBACH

Medinilla

Eigenschappen

De Medinilla wordt ook wel trosbloem genoemd. De plant heeft unieke bloemen en zal ongeveer twee maanden bloeien! Oorspronkelijk komt de kamerplant uit Zuidoost-Azië en tropisch Afrika. De trosbloem is een epifyt, wat betekent dat hij in het wild op een andere plant groeit zonder schade. De medinilla haalt zijn vocht het meest uit de lucht.

Standplaats & verzorging

Zet de medinilla op een warme en lichte plaats. De plant heeft weinig water nodig! De bladeren zullen slap gaan hangen als hij water nodig heeft. Deze bloeiende kamerplant krijgt liever te weinig dan teveel water! Extra voeding geven mag, maar hoeft niet. Speciale orchideeënvoeding is dan het beste.

Orchidee | Bloeiende kamerplanten kiezen | HORNBACH

Orchidee

Eigenschappen

De Orchidee is een populaire bloeiende kamerplant. Er zijn erg veel soorten! De bekendste is de vlinderorchidee (Phalaenopsis), uit tropisch Azië. Orchideeën zijn epifyten: ze leven op andere planten zonder schade. Hierdoor heeft deze lang bloeiende kamerplant luchtige wortels en hebben ze speciale verzorging nodig in ons huis.

Standplaats & verzorging

Zet de orchidee op een lichte plek, uit de tocht of volle zon. Geef de plant 1x per week water, maar laat geen water onderin staan! Je kunt dit controleren door met een satéprikker in de grond te prikken. Is de prikker droog? Dan heeft de Phalaenopsis water nodig! Geef 1x per twee weken speciale orchideeënvoeding. Ontdek ook ons uitgebreide advies over orchideeën verzorgen!

Spathiphyllum | Bloeiende kamerplanten kiezen | HORNBACH

Spathiphyllum

Eigenschappen

De Spathiphyllum wordt ook wel lepelplant genoemd, omdat de bloemen op een lepel lijken. Oorspronkelijk komt de plant uit het Amazonegebied. Het is een makkelijke kamerplant en is ook luchtzuiverend Qua verzorging lijkt de plant op de anthurium (flamingoplant).

Standplaats & verzorging

Zet de lepelplant op een schaduwplaats, zonder direct zonlicht. Bij teveel zonlicht zullen de bladeren bruin worden! De spathiphyllum heeft veel water nodig. Geef bijvoorbeeld dagelijks een beetje water, zodat de grond vochtig blijft. Je kunt bijna niet teveel water geven! Besproei af en toe de plant met een plantenspuit. Vermijd hierbij de bloempjes, want die kunnen dan verkleuren! Geef 1x per maand speciale voeding. Hierdoor zal de lepelplant meer bloemen geven.

Hippe en mooie kamerplanten

Projecten die ook interessant kunnen zijn

naar boven
HORNBACH