0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 12:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 06-06-23 om 07:56 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

Hoe kies je het juiste vloerkleed?

Leestijd 5 min.
Hoe kies je het juiste vloerkleed?

Een vloerkleed maakt je ruimte sfeervol. Maar hoe groot moet het vloerkleed zijn? En hoe leg je die uiteindelijk neer in combinatie met jouw meubels. Wij geven je alle tips voor het juiste formaat vloerkleed!

Vloerkleden: welke grootte voor welke ruimte?

De populairste plek voor een vloerkleed is zonder twijfel de woonkamer. Of beter gezegd: de zithoek. Hoe groot het vloerkleed moet zijn, is voor iedere ruimte anders. Het hangt niet alleen af van de grootte van de ruimte, maar ook van welke meubels er komen te staan en hoe deze geplaatst worden.

Om het juiste formaat vloerkleed te vinden, kun je de oppervlakte opmeten die met vloerkleed bedekt moet worden. Plaats de meubels zoals ze uiteindelijk komen te staan. Plak eenvoudig de omtrek van het denkbeeldige vloerkleed op de vloer met schilderstape. Dit helpt om het visueel inzichtelijk te maken!

Vloerkleed in de zithoek/woonkamer

Het vloerkleed in de woonkamer moet minstens even breed zijn als de bank, maar in het beste geval nog breder. 15 tot 25 cm over aan elke kant is zeker aan te raden.

Als vuistregel: eerst de meubels op de juiste plaats, dan de oppervlakte opmeten!
Woonwereld Botanical Beauty HORNBACH
Vloerkleed in de eethoek

Zorg ervoor dat niet alleen de eettafel maar ook alle stoelen comfortabel op het tapijt kunnen staan. Als de poten van de stoelen te dicht bij de rand van het vloerkleed staan kun je er lelijk over struikelen.

Als vuistregel: ronde tafel, rond vloerkleed. Rechthoekige tafel, rechthoekig vloerkleed.
Family Time 1 . HORNBACH Wooninspiratie . Najaar 2020
Vloerkleed in de slaapkamer

Een vloerkleed in je slaapkamer kan op verschillende manieren leuk uitpakken. Je kan kiezen voor een vloerkleed als omlijsting van je bed. Of je kunt gaan voor een kleed aan het voeteneinde tot halverwege het bed, zoals op de afbeelding hieronder. Een andere optie is lopers naast je bed plaatsen. De nachtkastjes kunnen naast het tapijt worden geplaatst.

Plaats eerst het bed en meet dan de oppervlakte!
Coming Home 4 . HORNBACH Wooninspiratie . Najaar 2020
Vloerkleed in de gang

Zorg ervoor dat je de voordeur zonder problemen kunt openen en dat je een afstand van ongeveer 15-20 cm tot de meubels over houdt. Het is aan te raden dat het vloerkleed in de gang vrij ligt voor een ruimtelijk effect.

Het vloerkleed moet minstens 120 cm korter zijn dan je gang.
Wooninspiratie najaar 2021 | The Dark Side | HORNBACH

Het is lastig te bepalen welk formaat vloerkleed het beste past in jouw huis. Wij helpen je een handje met onderstaande illustraties. Je kunt ook zelf aan de slag met een stapel kranten of schilderstape. Op die manier leg je jouw formaat uit op de vloer. Zo kan je bepalen welk formaat het beste past bij jouw ruimte en meubels.

Hoe kies ik de juiste vorm vloerkleed

Een groot kleed laat de zitruimte optisch ruimer lijken. Zet de voorste poten van de bank op het kleed en je maakt van de zithoek één geheel. Leg eens meerdere kleden over elkaar voor speels effect.

Landelijk Wonderful Home | HORNBACH

Rechthoekig vloerkleed combineren

Met een rechthoekig vloerkleed creëer je, in tegenstelling tot een rond vloerkleed, een duidelijke afbakening. Wil je in de ruimte een knusse hoek creëren? Kies dan het juiste formaat vloerkleed passend bij de beschikbare ruimte.

Rond vloerkleed combineren

Heb je al veel rechthoekige vormen in je huis, kies dan eens voor rond. Het afwisselen van deze vormen in de ruimte zorgt voor een goede balans in de kamer. Daarnaast creëer je met een rond vloerkleed een open sfeer.

Vloerkleed kiezen: waar moet ik op letten?

Veiligheid gaat boven alles! Een vloerkleed dat wegglijdt is niet ideaal. Dit kun je voorkomen met een antislipkleed onder het nieuwe kleed. Zo voorkom je schuiven van het kleed of voorkom je dat je struikelt.

Vloerkleed bij vloerverwarming

Een vloerkleed is niet alleen decoratief en warm aan je voeten, het heeft ook een akoestische werking. Heb je vloerverwarming? Kies dan een vloerkleed dat voldoende warmte doorlaat. Bekijk onze vloerkleden geschikt voor vloerverwarming.

Materiaal en structuur

Naast de vorm zijn er nog veel meer verschillende eigenschappen waar je op kan letten bij het uitkiezen van jouw vloerkleed. Wil je een heerlijk warm en comfortabel kleed? Dan is een hoogpolig vloerkleed de beste keuze. Ga je voor een natuurlijke uitstraling? Kies dan voor natuurlijke materialen zoals katoen, jute, wol, leer en dierenvacht. Ook de structuur van het vloerkleed bepaalt veel in de sfeer. Grove structuren geven je ruimte een stoere en robuuste uitstraling. Fijne structuren geven je ruimte een strakkere en nettere uitstraling.

Projecten die ook interessant kunnen zijn

naar boven