0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 28-09-23 om 05:39 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

Spuitlak goed gebruiken

Spuitlak goed gebruiken

Het is geen topprestatie om professionele lakresultaten te bereiken. Als je een paar regels in het oog houdt, wordt je project vast en zeker een succes. Wij laten je zien hoe eenvoudig en ongecompliceerd het lakken met spuitlak kan zijn. Dus, waar wacht je nog op? Aan de slag!

10 stappen om perfect te lakken

  • Lees de adviezen op de spuitbus die je hebt gekocht.
  • Gebruik de spuitbus bij kamertemperatuur (ca. 20 °C).
  • Lak alleen in goed geventileerde ruimtes of in de open lucht.
  • Schud de spuitbus voor gebruik goed, zodat de kleurpigmenten zich gelijkmatig verdelen. Alleen dan is gelijkmatig opbrengen van de verf gegarandeerd en krijg je de gewenste tint. Tip: als je bij het schudden de mengkogel hoort, zijn de kleurpigmenten goed vermengd.
  • Test de spuitlak voordat je met je lievelingsstuk begint, zo voorkom je ongewenste resultaten. De kleurtest doe je het beste op een stuk krantenpapier; op een niet zichtbaar gedeelte van je werkstuk kun je testen of het materiaal en de lak elkaar verdragen.
  • Zorg dat het oppervlak schoon en droog is, afhankelijk van het product is het nodig om het oppervlak te schuren of te gronden.
  • Stukken die niet gelakt moeten worden, plak je zorgvuldig af. De fijne spuitnevel daalt anders neer op deze plekken. Als je voor het afplakken krantenpapier gebruikt, let er dan op dat de geperforeerde kant, met de fijne gaatjes, niet op het af te plakken gedeelte ligt.
  • Test de spuitafstand, als vuistregel geldt een afstand van ongeveer 30 cm, en begin met het aanbrengen van de kleur. Beweeg de spuitbus van de ene kant naar de andere en van boven naar beneden om een gelijkmatig resultaat te krijgen. Tussendoor schud je de spuitbus regelmatig, zorg dat je daarbij voldoende afstand houd van het te lakken voorwerp, de spuitbus kan druppen.
  • Herhaal deze handeling twee tot drie maal. Daarbij hoef je niet te wachten tot de afzonderlijke lagen gedroogd zijn.
  • Laat de verf zo lang drogen als in de gebruiksaanwijzing wordt aanbevolen. In de regel kun je de kleur al na 20 minuten aanraken en na drie tot vier uur is de verf helemaal droog.

Projecten die ook interessant zijn

naar boven