0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 01-12-23 om 07:54 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

Inspiratie en plaatsen wc‘s

Inspiratie en plaatsen wc‘s

Hier vind je praktische info en tips over diverse soorten wc‘s, het plaatsen van een toilet en over het besparen van water! Yippie!

Niet elk toilet is hetzelfde!

Van high-tech toiletten, zoals de zogenaamde douchetoiletten tot aan de standaard modellen: er zijn vele soorten toiletten met verschillende vormen en werkwijzen. Hier vind je praktische info en tips over diverse soorten wc's, het plaatsen van een toilet en over het besparen van water! Yippie!

 • 
				Inspiratie en plaatsen wc‘s 1 | HORNBACH
 • 
				Inspiratie en plaatsen wc‘s 2 | HORNBACH
 • 
				Inspiratie en plaatsen wc‘s 3 | HORNBACH
 • 
				Inspiratie en plaatsen wc‘s 4 | HORNBACH
 • 
				Toilet plaatsen | HORNBACH
 • 
				Inspiratie en plaatsen wc‘s 6 | HORNBACH

Welk toilettype past bij jou?

Ontdek hier welk type toilet bij jou past.

Hangtoilet (wand-wc)

Bij montage op aan de muur is een hangend toilet een ideaal alternatief. Een hangtoilet kan heel eenvoudig rondom worden gereinigd. Daarnaast is de montage van een hangtoilet zo gepiept aangezien dit type toilet een horizontale afvoer heeft (PK-aansluiting).

Staande WC

Een staand toilet kun je moeilijker rondom schoonmaken. Daarom wordt de montage van een staand toilet alleen aanbevolen als je een oud staand toilet met verticale afvoer vervangt. Er zijn natuurlijk ook verschillende staande varianten die desondanks een horizontale afvoer hebben.

Diepspoeltoilet

Diepspoeltoiletten minimaliseren geurtjes en zijn discreter en schoner, aangezien alles rechtstreeks in het water van de sifonbocht wordt opgevangen.

Vlakspoeltoilet

Vlakspoeltoiletten zie je steeds minder, omdat deze moeilijker schoon kunnen worden gehouden. Hierbij blijft de ontlasting namelijk op het platform liggen voordat het wordt weggespoeld. Uiteraard zijn dit soort toiletten beter om, vanwege gezondheidsredenen, de stoelgang te controleren.

Urinoir

Installeer een urinoir speciaal voor de mannen thuis. Geen spetters meer op de wc-bril. Zo bewaar je de vrede in huis.

Bidet

Je kunt je badkamer uitbreiden met een bidet. Zo kun je onder andere comfortabel je voeten wassen.

Toilet met AO- of PK-aansluiting

Bij een staande wc kun je kiezen tussen een hoog- of een laaghangend reservoir. Maar je kunt er ook voor kiezen een duoblok te plaatsen, hier is het reservoir direct op het closet geplaatst.

Afhankelijk van de plaats van de afvoer moet je een keuze maken tussen een AO-uitlaat of een PK-uitlaat.

 • AO-aansluiting: hier zit de afvoeraansluiting in de vloer. Het closet wordt dus rechtstreeks op de afvoer in de vloer geplaatst. Wanneer je voor deze aansluiting kiest, gebruik je een daarvoor bestemd potmanchet. Heb je gekozen voor een duoblok? Dan gebruik je een excentrisch potmanchet. Zo houd je enkele centimeters speelruimte over, zodat je het blok strak tegen de wand kunt plaatsen.
 • PK-aansluiting: de afvoeraansluiting zit in of langs de wand. Je maakt gebruik van deze aansluiting wanneer je de afvoer door de wand of naar opzij wilt geleiden, maar ook als de afvoer in de vloer te ver naar achteren zit. Met een afvoerbocht kun je het closet zo alsnog aansluiten.

Toebehoren

Geef jouw toilet net dat laatste beetje extra! Een bijpassend deksel en bijpassende toebehoren maken de uitrusting van het toilet compleet.

Stortbak en inbouwreservoir

Ongeacht of jouw stortbak in de wand geïntegreerd is of apart opgehangen moet worden, bij stortbakken en inbouwreservoirs moet je vooral letten op het waterverbruik. Per spoelbeurt mag eigenlijk niet meer dan 6 liter worden verbruikt en is een met de hand te bedienen spoelstop vandaag de dag vanzelfsprekend.

Wc-bril

Kies bij de aankoop van een nieuwe toilet direct een passende wc-bril. Meestal worden ze namelijk niet bij de wc zelf geleverd. Wc-brillen zijn er in diverse kleuren, vormen en patronen. Zo kies je altijd een exemplaar die bij jou past.

Toiletaccessoires

Wat heb je nog meer nodig bij het toilet? Dat is duidelijk, een wc-borstel en wc-borstelhouder, toiletpapierhouder en een wc-mat maakt het geheel af.

Plaatsen van het toilet

De plaats van het toilet moet je goed uitkiezen om comfortabel te kunnen zitten. Daarom adviseren wij het volgende:

 • Houd voor het toilet een ruimte van 75 tot 90 cm waarin je je vrij kunt bewegen, tussen de wastafel en de muur minimaal 20 cm.
 • Bepaal de hoogte van het toilet: moeten kinderen hier ook bij kunnen of is het toilet hoofdzakelijk voor volwassenen bedoeld? Afhankelijk hiervan moet je ook de bekleding van de inbouwreservoir instellen.

Hier vind je meer informatie over onze badkamerplanner.

Water besparen voor toiletten

Het waterverbruik bij toiletten is, afhankelijk van de intensiteit van het gebruik, een belangrijke kostenfactor! Het toilet doorspoelen laat grote verschillen zien tussen de verbruikte en de werkelijk benodigde hoeveelheid water, dus hier kan ook het meeste worden bespaard. Wij laten je paar trucjes zien om met toiletten water te besparen om zo milieubewust te handelen en tevens geld te besparen.

 • Plaats een waterbesparend bedieningspaneel. De meeste waterbesparende panelen bevatten al een handmatige spoelstopknop waarmee je effectief water kunt besparen!
 • Stortbakgewichten verminderen de hoeveelheid verbruikt water en zorgen er zo voor dat er slechts zo lang water stroomt als dat de knop wordt ingedrukt. Dit is erg zinvol, want om urine weg te spoelen is er bijvoorbeeld maar 3 liter nodig.
 • Regenwater gebruiken! Bespaar geld en sluit je toilet aan op een eigen regenwateropvangsysteem. Je zult zien dat dit de moeite waard is!

Innovatie: het douchetoilet

De meest pure vorm van lichaamshygiëne! Met een douche-WC haal je het ultieme toiletcomfort in huis!

Een douche-WC zorgt voor een gezond, natuurlijk en weldadig gevoel van frisheid. Een baanbrekende innovatie voor een nieuwe manier van lichaamsverzorging.

Een druk op de knop van de afstandsbediening en je geniet niet alleen van een zachte en grondige reiniging met water, maar ook van brilverwarming, een geurafzuiging en een heteluchtföhn die vriendelijk is voor je huid.

Projecten die ook interessant kunnen zijn

naar boven