0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 01-12-23 om 13:59 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

Bloemenperk aanleggen

Bloemenperk aanleggen

Laat je bloemen spreken! Bloemen zijn de versiering van een tuin en mogen daarom ook eigenlijk niet ontbreken. Hierbij worden er geen grenzen aan creativiteit gesteld. Maar hoe leg je een bloembed aan en waarop moet je letten? Wij hebben een paar fundamentele tips voor je verzameld.

Laat je bloemen spreken! Bloemen zijn de versiering van een tuin en mogen daarom ook eigenlijk niet ontbreken. Hierbij worden er geen grenzen aan creativiteit gesteld. Maar hoe leg je een bloembed aan en waarop moet je letten? Wij hebben een paar fundamentele tips voor je verzameld.

Tuinbloemen volgens locatie kiezen

Bloemenperk aanleggen | locatie kiezen | HORNBACH

Het is belangrijk dat je je keuze van bloemen op hun mogelijke locatie afstemt.

De juiste locatie is namelijk doorslaggevend voor de groei en de gezondheid van je planten. Een ridderspoor planten in een hoek van de tuin met weinig zon is net zo verkeerd als een schaduwminnende hosta op een zonnige plek te zetten. In het ergste geval gaan de bloemen dood als ze niet op de juiste locatie staan. Het juiste licht is net zo belangrijk om te overleven als water.

Hier volgen enkele voorbeelden voor schaduwminnende en zonminnende bloemen.

Schaduwminnende bloemen Bloemen voor halfschaduw Bloemen voor zonnige plaatsen
Bergenia Hortensia Geraniums
Hartlelie Astilbe Margrieten
Vingerhoed Klokjes Australisch madeliefje
Astilbe Leverbloempje Petunia
Grasanjer Clematis Chrysant
Vergeet-mij-nietje Akelei Tulpen
Winterharde Alpenviooltjes Monnikskap Rozen (afhankelijk van de soort
verkiezen echter veel rozensoorten plaatsen in halfschaduw)
Fuchsia Krokussen Anjers
Narcissen Zonnebloemen

Bloembed plannen

Bloemenperk aanleggen | bloembed plannen | HORNBACH

Naast de locatie, moet je bij de planning van een bloembed de volgende aspecten eveneens in acht nemen.

  • Bodemgesteldheid: Hoe is de substantie van de grond? Is de bodem leemachtig of droog? Welke bloemen houden van deze grond?
  • Bloeitijden: Wil je dat je bloembed in de winter, lente, herfst of in de zomer een bloeiende blikvanger is? Je kunt van je bloembed ook een permanent groenblijvend bed maken door vroeg bloeiende met later bloeiende bloemensoorten op een slimme manier te combineren.
  • Bloemenkleuren: Een rood bloembed valt op. Veel mensen houden echter van wat meer afwisseling. Plan je bloembed vooral met het oog op de bloemenkleuren!
  • Grootte van de bloemen: Zet bloemen van verschillende hoogte in je bed. Dat zorgt voor afwisseling! Optisch is het aan te raden om bij een nauwe beplanting van het bed de kleine bloemen vooraan te zetten, zodat zij ook voldoende licht krijgen.
  • Groeivorm: Wanneer strak rechtop groeiende planten naast licht overhangende planten worden gezet, komt er een aantrekkelijke variatie in het bloembed. Het werkt bijvoorbeeld verdrukkend als je alleen bloemen met zeer grote bladeren kiest. Speel een beetje met de groeivorm van de bloemen.

Projecten die ook interessant kunnen zijn

naar boven