0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
Hornbach Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 765 - 78 90 - 00
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 12:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 28-09-22 om 02:50 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.

In de HORNBACH lijstenmakerij vind je een ruime keuze aan wanddecoraties voor de woonkamer. De woonkamer is de ruimte om te ontspannen. Hier kan je gezamenlijk ontspannen op de bank, samen TV kijken of gezellig spelletjes met elkaar spelen. Mooie wanddecoraties zijn niet alleen een effectieve oplossing voor het interieur, ze versterken ook de sfeer van de kamer.

Motieven voor wanddecoraties in de woonkamer

Voor de woonkamer biedt onze lijstenmakerij een ruime keuze aan bijpassende motieven. Let er op dat de afbeelding qua kleur past bij de inrichting en voor een aangenaam contrast zorgt ten opzichte van de kleur van de muur. Zwart-wit-afbeeldingen zijn klassiekers, die in vrijwel elke omgeving passen. Hiermee kan je dus niet veel fout doen. Je kunt de kleur van je bank als oriëntatie gebruiken en dit in de wanddecoratie laten terugkomen.

Wanneer je weet welk kleuren de wanddecoratie moet hebben, kunnen de volgende vragen beantwoord worden. Wat moet de afbeelding uitstralen? Welke sfeer wil ik in de woonkamer? Wil ik abstracte kunst, natuur, uitzicht op zee, een stoere afbeelding van de skyline van New York of een rustige boeddhistische afbeelding. Kijk eens rustig rond in onze Onlineshop en laat je inspireren!

Afmetingen van afbeeldingen voor de woonkamer

Voor een harmonische wanddecoratie met afbeeldingen moet je rekening houden met de afmetingen van de muren en de meubels in je woonkamer. Boven een grote bank kan je bijvoorbeeld ook grote en opvallende wanddecoraties hangen. Zeer brede muren kan je met meerdere afbeeldingen, die onder elkaar hangen, iets smaller doen lijken.

Wanneer je meerdere afbeeldingen wilt groeperen, geef de groep dan een vorm of begrens het oppervlak door een meubelstuk. Hang grotere afbeeldingen meer in het midden van de groep en kleine afbeeldingen niet onder grotere. In het algemeen is de woonkamer de grootste ruimte in je huis. Wees bij de wanddecoraties dus niet te bescheiden.

Materiaal voor afbeeldingen in de woonkamer

Ook het materiaal van de wanddecoraties moeten bij het interieur passen. Zorg eerst voor een overzicht van de verschillende afbeeldingstypes. Glasafbeeldingen of lakafbeeldingen gaan goed op in modern ingerichte woonkamers. Canvasafbeeldingen, originele afbeeldingen en decoratiepanelen zijn klassiekers, die afhankelijk van het motief in nagenoeg elke woonkamer passen. In onze Onlineshop vind je alle soorten afbeeldingen, motieven en materialen terug.

Projecten die interessant kunnen zijn

naar boven
HORNBACH