0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 08-12-23 om 17:53 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.

Zandfilterpompen


6 resultaten
Zandfilterinstallatie 4,0 m³/h
Planet Pool
(141)
139,00 € * / Stuks
Online bestellenReserveren & afhalen
Zandfilterinstallatie 6 m³/h
Planet Pool
(34)
169,00 € * / Stuks
Online bestellenop dit moment niet reserveerbaar
SUMMER FUN Filterzand 0,4 - 0,8 mm, 25 kg
(19)
13,95 € * / Stuks
(0,56 € * / kg)
Online bestellenReserveren & afhalen
Advies
Filtersystemen voor zwembaden

Filtersystemen voor zwembaden

Ongestoord zwemplezier is alleen mogelijk als je een filterinstallatie op je zwembad aansluit. Dit technische hoogstandje voorkomt dat je zwembad muteert tot een stinkende vijver waarin zich kiemen en bacteriën ophopen.

SUMMER FUN Glaszand 0,5-1,0 mm tbv zandfiltersysteem 20 kg
(1)
20,95 € * / Stuks
(1,05 € * / kg)
Online bestellenReserveren & afhalen
Zandfilter 8 M3/H
(28)
199,00 € * / Stuks
Online bestellenReserveren & afhalen
Online bestellenniet reserveerbaar
Je hebt 6 van 6 resultaten bekeken
Pagina 1 van 1
Aanbevolen categorieën

Merken in het assortiment Zandfilterpompen

Zandfilterpomp kopen bij HORNBACH

Warmtepompen voor tuinzwembaden | HORNBACH!

Ben jij de trotse eigenaar van een zwembad in de tuin? Dan moet je ook zorgen dat het water schoon blijft, zodat je met plezier een duik neemt. Zandfilterpompen zorgen voor het circuleren van het zwembadwater en filteren tevens vaste deeltjes uit het zwembadwater. Voor het verwijderen van vaste vuildeeltjes heb je de keus uit verschillende zuiveringssystemen:

  • Zandfilters. Hoe kleiner de korrelgrootte van het (kwarts)zand, des te beter worden ook kleine vuildeeltjes verwijderd. Door met water terug te spoelen, reinig je het filter periodiek. Na twee of drie jaar is het aan te raden het zand in het filter te vervangen. ·
  • Diatomeeënfilter. De werking is hetzelfde als die van de zandfilterpomp. De diatomeeënaarde is veel fijner dan het zand en houdt daarom zelfs de kleinste deeltje tegen. Dit filter wordt gebruikt bij constant intensief gebruik van het zwembad. ·
  • Cartridgefilter. Een filtersysteem met een filter van fijn papier of polyester.

De zandfilterpomp bestaat uit twee delen: de circulatiepomp en een zandfilter. De circulatiepomp is meestal voorzien van een voorfilter, om de grove delen uit het water te filteren. Denk hierbij aan blaadjes, takjes of insecten.

Welke capaciteit zandfilterpomp heb ik nodig?

De zandfilterpompen zijn een combinatie van filter en circulatiepomp in één. Dagelijkse circulatie is belangrijk om te voorkomen dat algen en/of bacteriën kunnen kiemen. Minimaal moet het water dagelijks 1 tot 1,5 keer worden rondgepompt en gefiltreerd. Hier moet de capaciteit van de zandfilterpomp op worden berekend. Dit is heel eenvoudig te doen met de volgende formule: Volumen van het zwembad (in m3) X 1,5 / Tijd (in uur) Heb je een zwembad van 30m3 en je wilt de zandfilterpomp maximaal 6 uur ingeschakeld hebben, dan heb je een minimale pompcapaciteit van (30 x 1,5)m3/ 6H= 7,5 m3/H nodig.

Start hier je zwembadproject:

naar boven