Klinkt ingewikkeld? Is het zeker niet. Wat het wel is? Een mooi project. En dat is lekker, want een project als dit zorgt ervoor dat jij zeker niet hoeft stil te zitten. Hop, gewoon die handen uit de mouwen en zwoegen maar.

We leggen je hieronder uit hoe je zo’n eigen HORNBACH home gym bouwt. Dus schouders eronder en bouwen maar. Aan je gym én aan die spiermassa.

Gymrek

Bekijk de instructievideo voor de beste tips!

Dit gymrek is het per-fec-te hulpmiddel om thuis mee te sporten! Push-ups, pull-ups, dips, crunches, human flags, monkeybars; hoe spannender de oefening klinkt, hoe groter de kans dat je er enkel en alleen dit gymrek voor nodig hebt. En die maak je dus echt super simpel zelf…

Bouw je eigen gymrek . HORNBACH

Bouw je eigen plyobox

Bouw je eigen plyobox . HORNBACH

Met behulp van een plyobox train je heel simpel je bovenarmen, bilspieren en bovenbeenspieren. Handig als je straks weer een zak betonmortel moet tillen of een stapel pallets wilt verplaatsen.

Bouw een pull-up bar

Bouw je eigen pull up bar . HORNBACH

Een pull-up bar is eigenlijk een verlengstuk van je gymrek. Je bevestigt de bar aan de bovenzijde van het rek. Wat je er vervolgens mee kan? Aan een pull-up bar kun je je - de letterlijke vertaling zegt het al - optrekken. Doe dat een paar keer per week en extra spiermassa is een feit. Nog sneller dan je quarantaine kunt zeggen!