Zonwering in de tuin

Advies & handleidingen

De hele dag genieten in je tuin? Ook met de felle zon! Ga voor een zonnescherm, schaduwdoek, parasol of paviljoen. Ze beschermen je niet alleen tegen de zon, vaak bieden ze ook goede bescherming tegen inkijk en lichte regen. Ontdek welke zonwering bij jou past!

Keuzehulp bij zonwering

Zoveel keuze in zonwering, maar wat moet je nu kiezen? Wij helpen je graag op weg met onze keuzehulp! Wist je dat je bij een tuin op het zuiden het beste voor vaste zonwering kunt gaat, zoals een zonnescherm, overkapping of pergola? En bij een tuin op het noorden juist voor flexibele zonwering, zoals een parasol of schaduwdoek? Als je weet waar je zonwering moet plaatsen, kun je een goede keuze maken. Alle soorten zonwering komen aan bod! Wij geven je de voor- en nadelen. Jij kiest de beste. Ultiem genieten deze zomer!

Heb je een parasol in gedachten? Maar je komt er niet uit welke vorm je moet hebben, waar je 'm moet plaatsen, of welke parasol je op je balkon kunt neerzetten? Dan is onze adviespagina er een die je móet lezen. Kies uit een stokparasol of zweefparasol, bepaal de vorm en zorg voor een geschikte parasolvoet. Ontdek ook alles over hoeveel ruimte je nodig hebt in de tuin, waar je jouw parasol het beste kunt neerzetten; en hoe zit het met de wind en het schoonmaken van je parasol? Zoals je ziet, aan alles wordt gedacht. Want alleen zo kun jij dé beste parasol kiezen!

Soorten zonwering in de tuin

Wil je ook de andere soorten zonwering ontdekken? Of weet je al dat je graag een zonnescherm, schaduwdoek of paviljoen wilt kopen? Ontdek dan alle extra info en adviezen hieronder! Schaduwdoeken zijn tegenwoordig erg populair en geven je tuin een speels uiterlijk. Het leuke is dat je kunt kiezen uit verschillende vormen en kleuren! En zelfs een schaduwdoek op maat, speciaal voor jou. Daarnaast is het ophangen en bevestigen van een schaduwdoek heel eenvoudig.

Zonneschermen zijn er in verschillende soorten, zoals casette- of halfcasette zonneschermen. Ze worden ook wel knikarmschermen of uitvalschermen genoemd. De reden? Dat kun je wel zien! Het knikarm mechanisme zorgt voor een stabiel zonnescherm wanneer je hem uitrolt. Dit kan overigens handmatig of door middel van een motor. Wil je je zonnescherm zelf monteren? Ga dan aan de slag met onze handleiding! We helpen je stap voor stap met het uitvoeren van jouw project. Toch liever uitbesteden? Schakel dan onze Montageservice in!

Materiaal

Het doek van schaduwdoeken kunnen wind- en waterdoorlatend zijn, maar ook wind- en waterafstotend. Zonneschermen houden lichte regen tegen. Beide varianten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Kies je schaduwdoek in je gewenste vorm: driehoek, vierkant of rechthoek. Ontdek ook de verschillende kleuren! Zonneschermen zijn effen gekleurd of met een mooi streeppatroon. Zo vind je echt de beste zonwering die bij jou past! Lees ook onze info over UV-bescherming. Tegenwoordig zie je steeds meer bescherming tegen UV-straling in textiel. Zoals kleding, maar ook in de zonwering! En dat is mooi meegenomen. De beschermingsfactor wordt aangegeven in UPF. Hoe hoger dit getal, hoe beter de bescherming. Veilig zonnen is langer genieten!

Hulp nodig bij je project?

Met de services van HORNBACH staat er niets meer in de weg van jouw project!

Koop nu online!