Hier moet je bij het verwerken beslist op letten!

Vloeibaar kunststof

  • De ondergrond moet schoon, droog, druk- en trekvast en vetvrij zijn. Losse, afbladderende en gescheurde oude verflagen moet je volledig verwijderen. En vastzittende oude verflagen moet je reinigen en goed schuren. Nieuwe cementen en betonnen oppervlakken kun je op zijn vroegst na 6 weken coaten.
  • HORNBACH vloeibaar kunststof voor gebruik goed roeren. De eerste laag nu zorgvuldig en gelijkmatig op de ondergrond aanbrengen. Al naar gelang de belasting adviseren we je nog 1-3 lagen onverdund aan te brengen.

Cement- en vloerverf

  • Voor gebruik goed roeren voor het verkrijgen van een goede werkzaamheid en de exacte kleur. De ondergrond moet voor het aanbrengen schoon, droog, olie- en vetvrij en trekvast zijn. Minerale ondergronden moeten minimaal vier weken zijn doorgedroogd.
  • Niet trekvaste, losse en bladerende verf moeten worden verwijderd. Moeilijke, poederende en sterk zuigende ondergronden dien je met HORNBACH acryl-diepgrond voor te behandelen.
  • Voor renovatieschilderwerk geldt intacte, vastzittende en oude verflagen schuren en schoonmaken. Aansluitend kun je de cement- en -vloerverf van HORNBACH 2 maal onverdund aanbrengen.
  • Voor nieuwe verflagen worden voor de eerste laag cement- en vloerverf tot 20% verdund met water, de 2e en 3e laag moeten onverdund worden aangebracht. Tussen de verschillende lagen moet een droogtijd van ten minste 12 uur worden aangehouden. Niet verwerken bij een ondergrond- en omgevingstemperatuur onder 8°C!

Projecten die ook interessant zijn