0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 29-09-23 om 10:05 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

Afstandswiggen

Afstandswiggen

Sommige soorten vloeren, zoals laminaat, worden zwevend gelegd. Daar wordt mee bedoeld dat de vloer niet direct met de ondergrond in contact staat.

Sommige soorten vloeren, zoals laminaat, worden zwevend gelegd. Daar wordt mee bedoeld dat de vloer niet direct met de ondergrond in contact staat. Om bij temperatuurschommelingen het uitzetten van de vloer te compenseren, wordt tussen de vloer en de wand rekening gehouden met een uitzetvoeg. Bij een groot oppervlak is dit nog belangrijker dan bij kleinere oppervlakten. Daarnaast voorkomen uitzetvoegen ook dat er geluidsbruggen ontstaan tussen de vloer en de wand.

Bij het leggen van een nieuwe vloer wordt met behulp van afstandswiggen de afstand tussen de wand en de vloer gemaakt. De wiggen plaats je dus tussen de te leggen vloer en de wand. Houd bij het gebruik van afstandswiggen rondom een rand aan van 10-15 mm.

Soorten afstandswiggen:

  • Wiggen van hout of kunststof - eenvoudig en voordelig.
  • Verstelbare afstandhouders - comfortabel en precies.

Tip

Om tijd te besparen kun je ook gebruik maken van afdicht- en afstandsband. Je hebt dan geen afstandswiggen nodig. Met de afstandsband creëer je de voeg wanneer je de band na het plaatsen van de vloer weghaald.

Projecten die ook interessant zijn

naar boven