0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 01-12-23 om 07:05 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

Dumpen of aanpakken?!

Dumpen of aanpakken?!

Troep? Rotzooi? Weggooien? Die woorden komen geen van allen in het woordenboek van onze Dumpen of aanpakken?! teams voor. 20Tree, Stalen Gasten en Weekend Builders wisten oude materialen namelijk op een indrukwekkend wijze een tweede leven te geven!

Een tweede leven

De echte Doener gooit oude materialen en afgedankte spullen nooit zomaar weg. Want er is bijna altijd wel ruimte voor een tweede leven. Daarom daagde HORNBACH in Dumpen of aanpakken?! drie verschillende teams uit om de handen uit de mouwen te steken en ons te laten zien wat er allemaal voor gaafs te bouwen valt van materiaal, dat je normaal gesproken zo op de vuilstort zou dumpen.

Keihard bewijs

Van regenbuizen tot schuttingplanken, van wastafels tot PVC-buizen; na afloop van een project heb je regelmatig wat materiaal over én vandaag de dag worden dingen waar een kras op zit al snel zonder pardon aan de straat gezet. Dood- en doodzonde! Een beetje creativiteit plus wat rechterhanden bieden vaak namelijk fantastische nieuwe kansen. De drie teams die meededen aan Dumpen of aanpakken?! leverden hier keihard bewijs voor. Hoe ze dat deden? Dat lees je hieronder!

20Tree

Jeroen en Leander, de mannen achter 20Tree, zijn gespecialiseerd in festival-, decor- en interieurbouw en geven binnen hun bedrijf oude materialen een tweede leven! Voor Dumpen of aanpakken?! bouwden zij van onder andere een oude oliedrum, wastrommel, speciekuip en tafeltennistafel het ‘Restovrijland’!

Restovrijland is een mobiel restaurant met gemotoriseerde spit-roast, drankkoeler, stokbroodsnijmachine, droogijs-groentekoeler, kruidenfiets, grillcorner én handenwasstation.

Stalen Gasten

Jaap, Bart en Nova, vormen samen Stalen Gasten! Oude spullen veranderen in hun werkplaats binnen no time in nieuwe, toffe dingen. Weggooien, daar doen zij niet aan. Voor Dumpen of aanpakken?! creëerde de Stalen Gasten de ‘Vlottub’.

De vlottub is, je had het misschien al geraden, een drijvende hottub! Lege tonnen vormen samen met het stalen frame de basis van dit project. Elementen als een afgedankt bad, een oude wastrommel, een kapot bamboebed en een pvc-buis maken de vlottub letterlijk en figuurlijk compleet!

Weekend Builders

Tim is de trotse eigenaar van het YouTubekanaal Weekend Builders en in zijn eigen garage maakt hij de allervetste projecten. Materialen die hij gewoon op straat vindt, krijgen in die garage van hem een tweede leven! Voor Dumpen of aanpakken?! bouwde hij de ‘Rocky Trainer’!

Waar dit work-out apparaat uit bestaat? Oude kabelrol, huifkarwielen, oude buizen, stalen schakels en ga zo nog maar even door. Je kunt met de Rocky Trainer gewichtheffen, (snel)wandelen, met autobanden aan de haal, je biceps ‘crushen’ en je schouders ‘shapen’. Rol die mouwen maar op. Tijd om te zweten!

En nu jij!

Ben je benieuwd hoe de teams de projecten in elkaar gezet hebben of wil je zelf aan de slag met oude materialen? Bekijk dan alle bouw to's van de Dumpen of aanpakken?! projecten! Ook hebben 20Tree, Stalen Gasten en Weekend Builders een aantal verbouwtekeningen voor je opgesteld waarin ze stap voor stap uitleggen hoe je met oude materialen iets geheel anders, zelf kunt maken. Zo kun je zelf eenvoudig aan de slag met oude materialen! Bouw na wat zij gemaakt hebben of gebruik het als inspiratie voor je eigen unieke project!

naar boven