Graniettegels

Graniet is een vorstbestendig hard gesteente en wordt zowel binnen als buiten toegepast. Het is een natuurlijk gevormde steensoort. De schoonheid van het materiaal wordt door kleur- en structuurverschillen, aders of open plekken niet aangetast. Bij het leggen van graniettegels is het aan te bevelen om uit meerdere pakketten gelijktijdig te werken. Zo krijg je een mooi kleurenspel.

Vooral de hoge slijtvastheid en de bijna onbegrensde ontwerpmogelijkheden door de rijke kleuren en vormen zijn de belangrijkste eigenschappen van de graniettegels.
Veel soorten natuursteen worden ten onrechte als graniet aangeduid. De geologische vorming is doorslaggevend voor de specifieke aanduiding. Graniet kan in de groep plutonisch gesteende worden ingedeeld. Voor het grootste deel worden alle plutonische gesteenten, maar ook een paar andere soorten natuursteen (bijvoorbeeld metamorf gesteente), in de handel als graniet aangeduid. Alleen ze behoren tot een andere groep steensoorten. Maar ook deze gesteenten hebben even goede of betere eigenschappen dan 'echt' graniet.

Marmertegels

Marmer wordt voornamelijk binnenshuis gebruikt. De natuursteen wordt in blokken in steengroeven gewonnen en dan met behulp van raamzagen of diamantdraadzagen in platen gezaagd. Marmertegels zijn iets zachter dan graniettegels, maar toch onderscheidt marmer zich door een lange houdbaarheid en goede bewerkbaarheid. Marmertegels zijn er in een breed kleurenspectrum en met verschillende oppervlakken, daardoor zijn ze veelzijdig inzetbaar.

Traptreden en natuursteenvensterbanken

Kwaliteit op bestelling: exact conform jouw wensen worden traptreden en vensterbanken met de modernste apparatuur op de millimeter nauwkeurig vervaardigd door onze specialisten. Daardoor zijn geen dure aanpassingen ter plaatse noodzakelijk, wat de kosten van het leggen duidelijk reduceert en een schone, precieze verwerking mogelijk maakt.

Je hebt de keuze uit verschillende soorten natuursteen. Spreek hiervoor onze adviseurs in jouw HORNBACH vestiging aan!

Projecten die ook interessant kunnen zijn