Lampen en verlichting van Philips hue

Het hue-systeem verbindt je smartphone of tablet via de app met jouw verlichting. Hiervoor wordt een zogenaamde 'bridge' uit de starterkit met de router verbonden. Hier kunnen maximaal 50 lampen op worden aangesloten en via de Philips hue-app met je smartphone of tablet worden bediend. Naast voorïngestalleerde standaardinstellingen, is er ook een lichtsensor om de hue (gelimiteerd) te regelen. De kleur van de verlichting kun je naar je eigen stemming of behoefte aanpassen. Maar de lampen kun je ook op vastgestelde tijden in- en uitschakelen. Je kunt hue-verlichting, LivingColors, led-slangen en lampen afzonderlijk kopen en individueel samenstellen of beginnen met de Philips hue starterkit.

Philips hue HORNBACH

LED-strips van Paulmann

Paulmann biedt LED-strips aan als complete set of met uitbreidingen. De strips zijn te bedienen met de afstandsbediening.

 • Maxled 1000: deze LED-strips hebben een hoge en continue lichtkracht. Met 1000 lumen per meter is deze slang op dit moment de LED-strips die het meeste licht afgeeft en hij is in zowel koud en warm wit als RGB (rood, groen, blauw) te verkrijgen. Met 144 leds per meter hebben de strips een zeer hoge lichtopbrengst.
 • Maxled 500: deze strips met 550 lumen komen overeen met de halve lichtkracht van de Maxled 1000 en hebben 72 leds per meter.
 • Yourled: deze strips zijn allemaal in te korten met 7,5 cm, kunnen onverkort verbonden worden en hebben met 39 leds per meter een hoge lichtopbrengst.
 • Yourled ECO: de ECO-strips zijn ook in te korten met 7,5 cm en kunnen zowel in hun originele lengte als in ingekorte vorm verbonden worden. Bovendien hebben ze met 30 leds per meter een laag stroomverbruik.

Paulmann LED

Tip

De lichtkracht van een Maxled 1000-lichtslang van één meter komt overeen met een traditionele gloeilamp van 75 watt, terwijl de lichtkracht van één meter Maxled 500 overeenkomt met een traditionele gloeilamp van 40 watt.

LED-strips van Bleil

Bleil biedt LED-strips als sets van 5 meter, die eenvoudig en individueel met 10 cm in te korten of te verlengen zijn.

 • RGB en RGB digitaal (rood, groen, blauw): met de rode, groene en blauwe leds kunnen talloze kleuren gevormd worden en kan er ook omgeschakeld worden naar warm wit licht. De lichtintensiteit kan gedimd worden en ook de snelheid van het lichtprogramma kan aangepast worden.
 • White regelbaar: de LED-strips kunnen geschakeld worden tussen warm en koud wit. Voor elke situatie kan een aangenaam licht worden gecreëerd en gedimd.
 • Discolight: de ingebouwde techniek neemt de oscillaties en geluidsgolven van de gespeelde muziek over en laat de leds vervolgens op het ritme van de muziek oplichten en knipperen.

Componenten van schakelaars

 • iWave: in- en uitschakelen zonder aan te raken door beweging, bijv. op keukenkastjes
 • iSensor: in- en uitschakelen zonder aan te raken door openen/sluiten, bijv. op kasten of laden
 • iTouch: in- en uitschakelen door middel van lichte aanraking, bijv. op boekenplanken
 • Bluetooth: download de app (iOS en Google Playstore) en regel de led-verlichting

Tip

De LED-strips zijn uitermate geschikt voor montage in profielen.

Projecten die ook interessant kunnen zijn