Door drukte kan de bezorging langer duren. Winkelen op afspraak is mogelijk. Plan hier je bezoek!

0 Verlanglijst 0 Winkelwagen

Definitie van bouwhout

Definitie van bouwhout . HORNBACH

Wat is bouwhout en waarvoor wordt het gebruikt? Laat je informeren over de definitie van bouwhout.

Leestijd 1 min.

Hout is vanwege zijn positieve eigenschappen qua verwerkingsmogelijkheden, duurzaamheid en draagvermogen een prachtig bouwmateriaal. Daarom wordt bouwhout op de eerste plaats gebruikt voor de bouw van gebouwen en andere bouwwerken. Hoofdzakelijk bij ruwbouw zoals dakconstructies en prefab woningen. Vorm en verwerkingsgraad bepalen het eindproduct. Daarbij maken we onderscheid tussen massief hout, balken en houten platen.

Balken kopen? Bestel eenvoudig online!

Bij massief hout wordt onderscheid gemaakt tussen rondhout en zaaghout. Rondhout is een boomstam waarvan de takken en de schors zijn verwijderd en rondom is geschaafd. Zaaghout wordt weer van rondhout gemaakt door parallel aan de as van de stam te zagen (kanthout, balken, planken, latten).

Verschillende normen bepalen de kwaliteitskenmerken van bouwhout. Zo worden bijvoorbeeld hoogwaardige kwaliteitsklassen als plaatmateriaal van bouwhout onderscheiden.

Andere houtproducten zoals kozijnen, deuren, parket of bekistingen die bij de betonbouw als hulpmiddel worden ingezet, behoren niet tot het klassieke bouwhout.

Hout & plaatmateriaal kopen? Bestel eenvoudig online!

Projecten die ook interessant kunnen zijn

naar boven

Wij gebruiken cookies om het winkelen bij HORNBACH gemakkelijker te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies. Meer informatie

x