dcsimg

Houten tuinmeubelen

Houten tuinmeubelen

Houd je van warme kleuren en natuurlijke materialen? Dan zijn houten tuinmeubelen de juiste keuze voor jouw terras of balkon. Lees hier alles over de voordelen en de juiste verzorging van houten tuinmeubelen.

Voordelen van houten tuinmeubelen:

 • Houten tuinmeubelen zijn zeer robuust, duurzaam en met de juiste zorg beleef je er lange tijd plezier van.
 • In tegenstelling tot verkleurde kunststog tuinmeubelen kunnen verkleurde houten tuinmeubelen altijd opnieuw behandeld worden.
 • Hout, afhankelijk van de trends en persoonlijke smaak, in alle kleuren geverfd worden.
 • In tegenstelling tot kapotte rieten tuinmeubels kunnen bij houten tuinmeubels makkelijk reparaties, zoals het vervangen van kleine onderdelen, worden gedaan.

HORNBACH voordelen:

 • Bij HORNBACH vind je schitterend afgewerkte houten meubilairsets, gemaakt van weerbestendig eucalyptushout, massief teakhout of hoogwaardig lokaal hout.
 • Onze houten tuinmeubelen zijn gegarandeerd uit kwalitatief hoogwaardig hout vervaardigd, dat afkomstig is van ecologisch en sociaal verantwoord bosbeheer.

De juiste verzorging
UV-stralen, regen, wind en temperatuurschommelingen zijn van grote invloed op het hout. Bescherm je houten tuinmeubelen tegen deze weersinvloeden. Daarbij komt het naast de behandeling van het hout ook aan op een juiste opslag en reiniging van je tuinmeubelen.

Houtbehandeling
HORNBACH biedt een omvangrijk assortiment aan weerbestendige verven, vernissen, oliën, en onderhoudsmiddelen voor de behandeling van je houten tuinmeubelen.

 • Permanente bescherm-vernissen bieden decoratieve bescherming voor het hout, ze benadrukken de natuurlijke houtnerf en geven op lange termijn bescherming tegen de verschillende weersinvloeden.

 • Permanente bescherm-verf is ondoorzichtig en beschermt op lange termijn tegen UV-straling en vocht.
 • Als voorbehandeling is de speciale impregneer-grondverf uitermate geschikt, deze beschermt het kale hout tegen groene aanslag.

 • Houtolie biedt langdurige bescherming tegen vergrijzing van het hout. De olie trekt diep in het hout, heeft een waterafstotend effect en is ademend. Voor verschillende houtsoorten zijn er speciaal op het hout afgestemde olieën.

 • Al vergrijsde houten tuinmeubelen kunnen worden schoongemaakt, waarna de kleur opgefrist of vernieuwd kan worden.

Lees meer over alle soorten houtbescherming

De juiste opslag
Voor een lange levensduur van je houten tuinmeubelen moet je deze niet het hele jaar door buiten laten staan. Bescherm het hout tegen vorst en vocht en bewaar je tuinmeubelen in de winter, zo mogelijk, op een droge plek. Als door gebrek aan ruimte de tuinmeubelen in de winter toch buiten moet staan, bescherm deze dan met speciale beschermhoezen tegen vocht en vorst.

HORNBACH biedt een brede selectie aan gegarandeerd vuilvrije beschermhoezen, in alle vormen en maten. Gedurende het hele jaar moet je je houten tuinmeubelen beschermen tegen UV-straling, stof, vocht en vuil.

Let erop dat er bij langere opslag in geen geval condensatie onder de plastic afdekhoezen ontstaat. Het is belangrijk dat je voldoende ruimte vrijlaat tussen het meubel en de afdekhoes, dit om zweten te voorkomen. Om deze afstand te creëeren kun je een stuk hout of een steen tussen de hoes en het meubel plaatsen. Hetzelfde geldt voor zitkussens en overig textiel.

TIP: zet buiten opgeslagen tuinmeubelen altijd iets schuin neer, zo kan het regenwater er makkelijk vanaf lopen.
Belangrijk: volg altijd de instructies, een onjuiste opslag kan consequenties hebben voor de garantie op je tuinmeubilair.

Reiningingstips voor houten tuinmeubelen
Grof vuil en stof kun je het beste van je houten tuinmeubelen verwijderen met behulp van een borstel. Ernstige verontreiniging, zoals aarde, kan met een tuinslang veilig van het behandelde hout worden verwijderd. Regelmatig reinigen met water of schoonmaakmiddelen blijf je zien, dit tast de houtbescherming aan waardoor het hout kan gaan zwellen.

Meer informatie over houtbescherming- en zorg kun je in onze vestigingen vinden. Wij helpen je graag!

FSC

Geen tropisch hout uit de exploitatie
Ons assortiment houtproducten verdient bijzondere aandacht. Al 10 jaar geleden hebben wij aan de onafhankelijke milieuorganisaties WWF en greenpeace een schriftelijke verklaring afgegeven dat wij geen ongecertificeerd hout uit het regenwoud importeren. Als actief lid van de FSC Arbeitsgruppe Deutschland e.V., de WWF Wood Group en de milieuorganisatie EDRA* zetten wij ons in voor het gebruik van gecertificeerd hout dat afkomstig is uit milieubewuste en sociaal verantwoorde bosbouw.

Vestigingsinfo

 Hornbach Nieuwegein

Veldwade 3

3439 LE Nieuwegein

Tel.: 030 - 266 90 00

Openingstijden:
Ma–Vr: 07:00–21:00 uur
Za: 08:00–18:00 uur