dcsimg

Gasbarbecues

Gas

Snel, schoon en veelzijdig - met de gasbarbecue maak je voor je gasten een barbecue-menu van een speciaal soort. Voor onmiddelijk gebruik biedt het vele mogelijkheden voor klassieke specialiteiten, maar ook voor exotische specialiteiten zoals vis- en wokgerechten. Hier kun je alles lezen wat je over gasbarbecues moet weten.

Voordelen

  • Eenvoudig reinigen: gemakkelijk schoon te maken door uit te laten branden.
  • Snelle bediening: activering door een knop, ideale temperatuur na ongeveer tien minuten.
  • Mogelijkheid om de temeperatuur nauwkeurig te bepalen.
  • Veelzijdig in gebruik: individuele bereiding van brood, groenten, vlees, grillspecialiteiten en zelfs wokgerechten.
  • Geen rook: geschikt voor het barbecuen in woonwijken en op het balkon.

Nadelen

  • De typische rokerige smaak die je bij barbecuen met houtskool wel hebt blijft hier uit.
  • Gasbarbecues zijn vaak zwaar en zijn door de gasfles niet makkelijk te verplaatsen.
  • Onderhoud en opslag: gasfles moet worden bijgevuld en moet op een veilige plek buitenshuis worden bewaard.

Onderhoud- en reinigingstips

  • Reinig je barbecue na elk gebruik en behoud zo de uitstraling en de hygiënische toestand.
  • Neem voorzorgsmaatregelen: voorkom het vastkleven en aanbranden van vet- en etensresten door het gebruik van aluminium lekbakken.
  • Om krassen op het oppervlak te voorkomen geen schuurmiddelen gebruiken.
  • Rookvlekken, vet, verbrand vuil en voedselresten kunnen worden verwijderd met een mild reinigingsmiddel en een zachte spons of vaatdoek.
  • Gebruik geen agressieve of citroen-bevattende huishoudelijke schoonmaakmiddelen, deze kunnen de afwerking beschadigen.
  • Laat de barbecue na gebruik uitbranden. Het deksel moet hierbij gesloten zijn en het ventilatieklepje geopend. Borstel hierna het rooster met een schoonmaakborstel af.
  • Grillroosters algemeen: grove resten met een papieren handdoek verwijderen, sterk aangekoekte delen losweken in een sopje, nadien het rooster met een mild reinigingsmiddel en een zachte spons ontdoen van de laatste sporen vet.
  • Veel barbecues hebben een gemailleerd rooster, dit hoeft niet te worden geboend of behandeld, schoonspoelen met een warm sopje is voldoende.
  • Dek de barbecue wanneer deze niet in gebruik is af of bewaar hem op een beschutte plek.

Tips voor de omgang met gas

  • Wanneer de gasbarbecue niet in gebruik is moet de gasfles uitgeschakeld zijn.
  • De propaangasfles moet op een goed geventileerde plek buitenshuis opgeslagen worden. Wil je de gasbarbecue binnen opslaan, verwijder dan eerst de gasfles.
  • Voor het in gebruik nemen moet de gasbarbecue eerst goed worden gecontroleerd op gaslekken en verstoppingen in de brandleidingen. Neem altijd de onderhouds- en veiligheidstips van de fabrikant in acht.

Vestigingsinfo

 Hornbach Nieuwegein

Veldwade 3

3439 LE Nieuwegein

Tel.: 030 - 266 90 00

Openingstijden:
Ma–Vr: 07:00–21:00 uur
Za: 08:00–18:00 uur